Kolbásztöltés és látványdisznóvágás Komlón

110 csapat méri össze tudását a szakmai zsűri előtt a hétvégén.

Polics József (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezésében megvalósuló rendezvényt reggel 8 órakor "látványdisznóvágás" indítja. A 200 kilogrammos malacot az Eszperantó téren hagyományos módon vágják le, majd disznótoros finomságokat készítenek belőle - ismertette a városvezető, aki kiemelte: a programelem igen népszerű a város lakóinak körében, ugyanis sokan "nem látnak ilyet manapság".

Délelőtt a városi sportcsarnokban a 6-8 főből álló csapatoknak két óra áll rendelkezésre a kolbásztöltésre, amelyhez 10 kilogramm húst kapnak. Teljesítményüket egy hat főből álló - Pichler József éttermi mester vezette - szakmai zsűri fogja értékelni, az eredményt 17 órakor hirdetik ki - tette hozzá. Polics József kiemelte azt is, hogy az idei fesztivál díszvendége Beleznay Endre színművész lesz, a rendezvény egész ideje alatt zenekarok, valamint a mohácsi busók gondoskodnak a közönség szórakoztatásáról.

Az esemény nézői sportcsarnok előtti sátorban kóstolhatják meg a finomságokat. A szervezők az eddigi tapasztalatok alapján idén is sok résztvevőre számítanak.

Forrás: MTI/Vendég és Hotel online


Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.