„Különösen kemény a helyzet a vendéglátóiparban, és egyelőre nem látszik a fény az alagút végén” – mondta az International Foodservice Manufacturers Association and Technomic Inc. elnökhelyettese, Joseph M. Pawlak. A nemrég publikált kutatás szerint az eladott élelmiszerek és alkoholmentes italok forgalma nominális értékben mindössze 1-2 százalékkal nő jövőre az ideihez képest, ami az USA-ban mért 4,2 százalékos inflációs rátával számolva csökkenést jelent; a 2002-es és a 1991-es év kivételével az utóbbi időben nem mértek ilyet az Egyesült Államokban. Az ágazat növekedési rátája 3 százalékkal a tavalyi alatt marad. A 2009-re szóló prognózis szerint – az inflációt 4,5 százalékosra becsülik – ismét negatív növekedés várható, pedig arra, hogy ez két egymás utáni évben előfordul, 1980-ban és 1981-ben volt példa utoljára. Az éttermekben és bárokban történő eladások a tanulmány szerint idén 0,9 százalékkal nőnek, jövőre pedig 1,7 százalékkal, de a magasabb infláció miatt ez még mindig csökkenés lesz. (www.nrn.com)
Komor kilátások a vendéglátóipar számára
A jövő év első félévéig nem javul lényegesen a vendéglátóipar helyzete – derül ki egy amerikai tanulmányból.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.