Az eseményen Rókusfalvy Pál, az Etyek-Budai borvidéken található Rókusfalvy pincészet alapítója és a Rókusfalvy Fogadó tulajdonosa tartott előadást a borok és a gasztronómia összefonódásairól. Ezután Herczeg Ágnes borszakértő vezette be az érdeklődő partnereket és újságírókat a borprotokoll világába, emellett az Óvártej kiváló sajtjai voltak kísérői a boroknak.
A helyszínen az alábbi neves magyar borászok mutatták be pincészetük kiválóságait:
Áts Károly, Royal Tokaji Kft. Tokaj (Tokaj Hegyalja Év borásza 2006.)
Dr. Molnár Péter birtokigazgató, Patrícius Kft., Tokaj
Polgár Zoltán, Polgárbor, Villány (Év borásza 1996.)
Mészáros Péter, Mészáros Borház Kft., Szekszárd (Év Pincészete 2012.)
Lamport József, Thummerer Pince, Eger (Év bortermelője 1995, Év Pincészete 2011)
„A hazai beszállítók egyik legnagyobb partnereként a METRO Kereskedelmi Kft. célja, hogy elősegítse a magyar szőlő- és borfajták, borászatok népszerűsítését; jelen kezdeményezésünkkel is ehhez szeretnénk hozzájárulni. Vásárlóink jelenleg kilenc hazai borvidék borait találják meg az áruházakban, ahol a hét minden napján képzett sommelier-ek segítik őket a választásban” – mondta Haász Ákos, a METRO Kereskedelmi Kft. gasztronómiai vevőcsoport menedzsere.
Könnyedén a borról
Már országszerte minden METRO áruházban elindult a „METRO Borhetek” kampány, amelynek keretén belül a vállalat október 4-ig minden pénteken és szombaton áruházi borkóstolókkal várja vásárlóit. Ennek alkalmából a METRO nagyszabású, borkóstolóval egybekötött partnerrendezvényt tartott a budaörsi Vevőakadémián, ahol öt neves magyar borász mutatta be pincészetük kiválóságait.

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között
A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.

Ízek Kertje Nagyrédén
Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel
Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén
A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás
Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek
Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében
Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen
A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról
Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép
Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.