Könyvben árulják el Paul Bocuse titkait

Megjelent a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája című enciklopédia, az eseményen bemutatkoztak a Bocuse d'Or verseny magyarországi elődöntőinek résztvevői is.

70 recept, 250 konyhatechnikai eljárás, több, mint 1800 étel és fázisfotó – megjelent magyar nyelven a Paul Bocuse Intézet: A főzés magasiskolája című enciklopédia a Geopen Kiadó gondozásában.

Az Institut Paul Bocuse különleges iskola, küldetése a francia konyhára jellemző mesterségbeli fogások, az életöröm, a franciás életstílus megismertetése. A Lyon közeli intézményben, a gyönyörű, 19. századi Vivier kastély falai között 37 nemzet 650 hallgatója tanulhatja a gasztronómia mesterségbeli fogásait. Ők a kivételezettek, de hogy az Intézet szélesebb közönséggel is megoszthassa a főzés, a kézműves mesterség rangjára emelt konyhaművészet titkait, fennállásának 25. évfordulójára a rangos Larousse kiadóval közösen megjelentetett egy a gazdagon illusztrált könyvet.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tankonyháján tartott ünnepélyes könyvbemutatón mutatkoztak be először a nyilvánosságnak azok a fiatal séfek, akik közül egyvalaki képviselheti majd Magyarországot a Bocuse d’Or Europe torinói döntőjében 2018-ban.

“Azért is jó ez a könyv, mert nem kifejezetten szakácskönyv, sokkal inkább egy precíz technológiai gyűjtemény, amely nagyon jól csoportosítja a különféle kategóriákat. 70 olyan recept található benne az alapoktól egészen a csúcséttermi szintig, melyek segítségével a csúcsgasztronómia emblematikus ételeit is megismerhetik az olvasók” – mondta Széll Tamás, a Stand25 bisztró séfje, a Bocuse d’Or Europe jelenlegi címvédője a Geopen Kiadó legújabb gasztronómiai lexikonjának bemutatóján tartott kerekasztal beszélgetésen, melyen Babucs Éva a könyvkiadó vezetője is rész vett.

Ezen a rendezvényen mutatkoztak be először a Bocuse d’Or magyarországi elődöntőjének részvevői, valamint ugyanitt megtörtént a sorosolás is, és kiderült hogy a december 3-án a magyar selejtezőn ki melyik időpontban, és hányas boxban fog versenyezni. Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke és Vomberg Frigyes bejelentették a verseny kötelező alapanyagait is: a főtémához borjúcombot, kacsamájat és salottahagymát, a vegetáriánus tányérhoz pedig rizottó rizst, fürjtojást és gombát kell majd használni a versenyzőknek.

 Íme a 10 jelölt:

 Dualszky-Kovács Péter

Elek Richárd

Garai Ádám

Haraszti Zsolt

Kiss Krisztián

Pohner Ádám

Tóth Pál

Várnai Péter

Veres István

Volenter István

 

Az enciklopédiáról bővebben: itt

 

 

 

Forrás: Vendég & Hotel


Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?