Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

 

Rutinos sörfogyasztó legyen a talpán, aki el tud manapság igazodni a különböző sörfajták közt. Már ott megakadunk, hogy egy ilyen nedű spontán-, alsó- vagy felső erjesztési eljárás során készül, s ha így vagy úgy, akkor az adott ital mikor faro vagy gueuze, mi a különbség az ipa és az ale között, abba el sem merülünk, hogy a lager típusú söröknek mennyi változata van, és ha ez még nem lenne elég, akkor a hibrid erjesztésűek sorában még ott van – mások mellett - mondjuk a búza sör.

Fotó: depositphotos.com
Fotó: depositphotos.com

Ebben a sokszínű sörlabirintusban igyekszik kiigazodni az Indoor Sörfesztivál, ahol – mindenki saját kapacitásához mérten - egy belépő áráért végig kóstolhatja ezt a végeláthatatlan választékot, félszáz kiállító majd' 100 fajta sörét.  És az ízélmény mellett persze ismereteink is bővülnek, hisz' minden kortyhoz, igény szerint, ingyen jár némi tudás is, úgyhogy az enyhe sörmámor elérésekor már akár avatott szakértőként is tekinthetünk magunkra.

A sörtörténelmi ismereteket pedig majd Katona Csaba sörtörténésztől kaphatjuk, úgyhogy komoly képzésen esik majd át, aki ellátogat a Várkert Bazárba, ahol a magyar sörkészítők mellett a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit verik majd csapra. Lesznek erős belga sörök vagy a szintén mértékkel kóstolandó Primátor 24, a 10,5%-os, koromfekete főzet krémes habbal, felsorakoznak majd a hordóérlelt kraftok mangós, csokis, kávés és egyéb ízharmóniákkal, de megkóstolhatjuk a OneBeer stábja és a BGE diákjainak kollaborációjával készült ribizlis kék sört is.

Aki bírja, belekóstolhat a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is. És ne felejtkezzünk meg az evésről sem: az Indoor Fesztivál mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.
Február 23-24-én tehát a Várkert Bazárban ismét habzik a sörünnep, naponta 17 órától, egészen éjfélig.


 


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.