Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta. Az immár 8. alkalommal jelentkező Indoor Sörfesztivál látogatócsúcsra is számít, ezért idén már a Várkert Bazár ad majd helyet a sörkedvelők kánaánjának.

 

Rutinos sörfogyasztó legyen a talpán, aki el tud manapság igazodni a különböző sörfajták közt. Már ott megakadunk, hogy egy ilyen nedű spontán-, alsó- vagy felső erjesztési eljárás során készül, s ha így vagy úgy, akkor az adott ital mikor faro vagy gueuze, mi a különbség az ipa és az ale között, abba el sem merülünk, hogy a lager típusú söröknek mennyi változata van, és ha ez még nem lenne elég, akkor a hibrid erjesztésűek sorában még ott van – mások mellett - mondjuk a búza sör.

Fotó: depositphotos.com
Fotó: depositphotos.com

Ebben a sokszínű sörlabirintusban igyekszik kiigazodni az Indoor Sörfesztivál, ahol – mindenki saját kapacitásához mérten - egy belépő áráért végig kóstolhatja ezt a végeláthatatlan választékot, félszáz kiállító majd' 100 fajta sörét.  És az ízélmény mellett persze ismereteink is bővülnek, hisz' minden kortyhoz, igény szerint, ingyen jár némi tudás is, úgyhogy az enyhe sörmámor elérésekor már akár avatott szakértőként is tekinthetünk magunkra.

A sörtörténelmi ismereteket pedig majd Katona Csaba sörtörténésztől kaphatjuk, úgyhogy komoly képzésen esik majd át, aki ellátogat a Várkert Bazárba, ahol a magyar sörkészítők mellett a legismertebb sörnemzetek kis- és nagyüzemi különlegességeit verik majd csapra. Lesznek erős belga sörök vagy a szintén mértékkel kóstolandó Primátor 24, a 10,5%-os, koromfekete főzet krémes habbal, felsorakoznak majd a hordóérlelt kraftok mangós, csokis, kávés és egyéb ízharmóniákkal, de megkóstolhatjuk a OneBeer stábja és a BGE diákjainak kollaborációjával készült ribizlis kék sört is.

Aki bírja, belekóstolhat a pálinkák, rumok és ginek ízvilágába is. És ne felejtkezzünk meg az evésről sem: az Indoor Fesztivál mind a két nap izgalmas gasztronómiai kalandokat is kínál: a sörvacsorák keretében különleges fogásokhoz párosítanak habos nedűket.
Február 23-24-én tehát a Várkert Bazárban ismét habzik a sörünnep, naponta 17 órától, egészen éjfélig.


 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.