Közönségdíjas lehet a hazai Bocuse d'Or induló

A világ legrangosabb szakácsversenye előtti hónapokban a felkészülés fő terepe természetesen a konyha, de a Bocuse d’Or világdöntős országokra évről évre kreatív feladatok is várnak.

Az első a versenyzőt bemutató plakát elkészítése, amely nemcsak Molnár Gábort, de egyben hazánkat is képviseli a 24 versengő nemzet között. A hazai szurkolótábor a Bocuse d’Or ’Best Poster Prize 2015’ Facebook aloldalon szavazva támogathatja a versenyzőt. Magyarország máris az esélyesek között van, de minden szavazat számít, míg január végén kiderül, sikerül-e a 2013-as győzelmet megismételni.

 A plakátot a Bocuse d’Or Akadémia felkérésére a korábbi közönségdíjas Széll Tamás fotóját is jegyző HG360 Reklámügynökség és a Fotógyár csapata készítette. A kreatív koncepció a magyar kártya jellegzetes grafikáját cseréli részletgazdag fotóra. Az elszánt, egyben magabiztos tekintet azt is jelzi, hogy versenyzőnk igazán erős kártyát szeretne majd kijátszani Lyonban. Az elrendezésben olyan hozzávalók szerepelnek, mint a kápia paprika – Molnár Gábor kedvelt lecsó alapanyaga –, vagy a gyöngytyúk, amely a lyon-i döntő húsételének fő témája. Hajnal Péter szakmai vezető és Ruszthy Dávid art director irányítása alatt az elkészült képek Sárosi Zoltán munkái, a gyártásvezetői feladatokat Lantos Vica végezte.

Itt adhatja le szavazatát: http://on.fb.me/1t2oKCM

A legnagyobb megmérettetésre a világverseny második napján, január 28-án kerül majd sor, a magyar csapatban Molnár Gábor versenyző, Vomberg Frigyes edző, Pohner Ádám commis és Hamvas Zoltán, a Bocuse d’Or Akadémia elnöke, mint zsűri képviseli az országot. Addig komoly munka vár rájuk és a felkészülést koordináló Akadémia tagjaira; a hazai találmányra, a Gömböcre építő koncepció és tál kialakításától a magyar kiállítói és VIP stand kínálatáig minden részletnek jelentősége van.

Céljuk nem kevesebb, mint hogy a lyon-i döntő helyszínén, a SIRHA nemzetközi élelmiszeripari, sütő- és cukrászipari, szálloda- és vendéglátóipari szakkiállításon hazánkra irányítsák a több mint 180 000 nemzetközi vendég és a gasztronómia legnagyobbjainak figyelmét. A 2016-os Bocuse d’Or európai döntőjének rendezési jogát tavasszal Magyarország nyerte el, ezért már most szeretnék a szakmát és a gasztronómia rajongóit Budapestre, a világ legnagyobb presztízsű szakácsversenyének következő helyszínére invitálni.

Forrás: Vendég & Hotel


Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.
Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája

Új tulajdonosát keresi a Mi kis falunk kocsmája 

A sorozatban megismert vendéglátóhelyet 55 millió forintért árulják.
Bezárt a legendás dunántúli csárda

Bezárt a legendás dunántúli csárda 

Az 1988-ban alapított vendéglátóhely nemcsak kiváló ételeivel, hanem sokszínű programjaival is a régió egyik meghatározó központja lett.
A nőket ünneplik a Matild Palotában

A nőket ünneplik a Matild Palotában 

A Nemzetközi Nőnapon világszerte a nők szerepét, tehetségét méltatják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.