Kardos Gábor, a Szeremley értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta: a hétvégén szüretelt szőlőből a Badacsonyi Kör első borát hozzák majd forgalomba; így Magyarországon először kerülhet piacra egy borvidék ismert termelői által közösen szüretelt és készített bor.
Kardos Gábor kifejtette: a közös szürettel céljuk az is, hogy újra közösségteremtő esemény legyen a szüret és ne csupán PR- vagy marketing-rendezvény, egyes pincészetek reklámjaként.
A vandál módon megcsonkított rizlingtőkéik kapcsán nemrég elhíresült Villa Sandahl svéd tulajdonosát is meghívták, hogy bemutathassák boraikat ez alkalomból; a Badacsonyi Kör ezzel is az összefogás és a szolidaritás fontosságát kívánja hangsúlyozni.
A régió és az ország ismert séfjeivel együttműködve az alapító pincészetek szintén hagyományteremtő céllal kezdeményezik, hogy a szőlőlevéllel és Kéknyelűvel készülő ételek neve legyen badacsonyi módra és ezzel is gazdagodjon a magyar gasztronómia - tájékoztatott Kardos Gábor.
Közösen szüretel négy nagy badacsonyi borászat
(MTI) - Közös Kéknyelű-szüretet rendezett négy meghatározó badacsonyi pincészet: az Istvándy, a Laposa Birtok, a Szeremley Birtok és a Válibor; az egymás birtokain együtt leszüretelt szőlőből közös bort készítenek.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.