Közösségi finanszírozás tartja életben a brit vendéglátást

A közösségi finanszírozás felé fordultak a brit kocsmák, éttermek és rendezvényhelyszínek, a megélhetésüket és megmaradásukat fenyegető koronavírus járvány miatt.

A Crowdfunder adatai szerint tavaly március óta 46 millió angol fontot gyűjtöttek a platformon keresztül, ami 229 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A London történelmi városrészében található The India Club nevű étteremnek is ez az egy lehetősége maradt. Januárban indítottak online kampányt, és eddig 45 ezer fontot gyűjtöttek, adja hírül az euronews.com portál.
"Öt fonttól kétezer fontig terjedő adományokat fogadunk. Az adományozók között vannak régi törzsvendégek, de olyanok is, akik még sosem jártak itt, csak olvastak róla az adományozási oldalon, és meghatotta őket a történetünk", mondta az étterem vezetője, Phiroza Marker.

A finanszírozandó projektek száma is megnőtt tavaly március óta, nagyon sok a zenei projekt, mondta el a Crowdfunder kampánymenedzsere, Max Upton. Egy év alatt tizenháromezer projektet indítottak, ami duplája ez előző évinek.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egész Európában súlyosan érintették a vendéglátóipart. Szállodák, éttermek és kávézók veszítették el bevételüket az elmúlt évben, közülük sok még most sem nyithatott ki.

Forrás: Euronews


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.