Közösségi finanszírozás tartja életben a brit vendéglátást

A közösségi finanszírozás felé fordultak a brit kocsmák, éttermek és rendezvényhelyszínek, a megélhetésüket és megmaradásukat fenyegető koronavírus járvány miatt.

A Crowdfunder adatai szerint tavaly március óta 46 millió angol fontot gyűjtöttek a platformon keresztül, ami 229 százalékos növekedés az előző évhez képest.

A London történelmi városrészében található The India Club nevű étteremnek is ez az egy lehetősége maradt. Januárban indítottak online kampányt, és eddig 45 ezer fontot gyűjtöttek, adja hírül az euronews.com portál.
"Öt fonttól kétezer fontig terjedő adományokat fogadunk. Az adományozók között vannak régi törzsvendégek, de olyanok is, akik még sosem jártak itt, csak olvastak róla az adományozási oldalon, és meghatotta őket a történetünk", mondta az étterem vezetője, Phiroza Marker.

A finanszírozandó projektek száma is megnőtt tavaly március óta, nagyon sok a zenei projekt, mondta el a Crowdfunder kampánymenedzsere, Max Upton. Egy év alatt tizenháromezer projektet indítottak, ami duplája ez előző évinek.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások egész Európában súlyosan érintették a vendéglátóipart. Szállodák, éttermek és kávézók veszítették el bevételüket az elmúlt évben, közülük sok még most sem nyithatott ki.

Forrás: Euronews


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.