Kreatív játékkal teszi igazgalmassá a gint a St. Andrea Wine&Skybar

A világ legizgalmasabb gin-tonik variációit lehet végigkóstolni a St. Andrea Wine & Skybar: a The Gin Journey paklijával. 

„Az idei nyár egyértelmű kedvence a gin-tonik, mi pedig szerettük volna rendhagyó formában megmutatni, hogy a bárpultunkban található gazdag gin-választék a megfelelő tonikokkal végtelen kombinációban kóstolható” – mondja Berényi Oszvald üzletvezető.

Veres Péter bartender és csapata most a világ 12 izgalmas ginje mellé ajánl tonikokat, az ajánlatot pedig egy olyan kártyajátékként kínálják a vendégeknek, amely akár egész estés szórakozást jelenthet.

A 12 ital az ajánlatban egy kártyapakliként kérhető, melynek lapjain érdekességeket olvashatunk a Japánból, Olaszországból, Franciaországból vagy éppen magyar közönségkedvencekből álló ginekről – a magyar és angol nyelven elérhető kártya mesél az ízvilágról, fűszerezésről, de az elkészítés módjáról is. A skybarba érkező társaságok akár egyszerre is kikérhetik a tizenkét típust, melyeknek megjelenéséből is kikövetkeztethető az ízvilág és a gin származási helye.

A paklihoz egy világtérkép is jár három javasolt tematikus útvonallal, de bízhatjuk magunkat pusztán a szerencsére is és húzhatunk a pakliból.

A játék a skybar kreatív gin-paklijával augusztus közepén debütált és a bárpultban, a belső étteremrészben és a két, Bazilikára és a Gellért-hegyre néző panorámateraszon is játszható.

A térképből hamarosan egy másik verzió is elérhető lesz: a skybar csapata szeptembertől a névadó borászat, a St. Andrea Szőlőbirtok legszebb tételeivel hív majd dűlősétára minket, természetesen borokkal a poharunkban.

Ahogy Lizsicsár Miklós, a St. Andrea Budapest menedzsere fogalmaz: „Egy dolog biztos: ebben a városban mi vesszük a legkomolyabban a komolytalanságot. A bárunk ezzel a játékkal vendégeinknek pont azokat a lapokat osztja, amit mi az életben magunk is húzni szeretnénk: jókedvet, frissességet és nagy társasági életet, izgalmas italokkal kombinálva.”

 


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.