Kreinbacher-siker Londonban

Aranyból és ezüstből is duplázott a somlói pincészet a világ legnagyobb nemzetközi borversenyén.

Rendhagyó körülmények között, de sikeresen zajlott le Londonban a világ legnagyobb borversenye, a DWWA 2021. Rekordot döntött a nevezések száma, idén 18 093 tétel érkezett 56 országból.

Óriási eredmény, hogy több hazai tételnek is sikerült kitűnnie a tekintélyes mezőnyből. A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjük mellett a Furmint Selection 2017 tétellel is aranyat hozott el, ezüstből szintén dupláztak. A St. Andrea Best In Show nagydíjat kapott, a tokaji aszúk pedig négy platinát érdemeltek ki.

 

A somlói Kreinbacher Birtok hetedik éve szerepel pezsgőivel az éremlistán. A friss eredmény szépen tükrözi, hogy nemcsak tradicionális pezsgővel, de Somló boraival is képesek kitűnni a nemzetközi mezőnyből.

Prestige Brut pezsgőjüket 95 ponttal DWWA 2021 aranyérmesnek értékelte a szakértő zsűri, a borokra nézve minden eddiginél jobb eredmény, hogy a Furmint Selection 2017 szintén 95 pontot és aranyérmet kapott. A két ezüstérmet a Brut Classic és a Hárslevelű Selection 2017 kapta (90 és 93 ponttal), a Rosé Brut pedig bronzot ért.

„Elképesztő versenyév a Birtok számára 2021, hiszen az IWC 2021 borversenyen két ezüst, a VinAgorán dupla arany született, Extra Dry pezsgőnk pedig kategóriájában elnyerte „Az MTA Bora 2021” címet. A mai DWWA eredményt különösen nagyra becsüljük, miközben legjobb magnum palackjainkat nemrég indítottuk útra a pezsgők világbajnokságára.”, mondta Prisztavok Zoltán, a cég kereskedelmi- és marketingvezetője.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.