Kreinbacher-siker Londonban

Aranyból és ezüstből is duplázott a somlói pincészet a világ legnagyobb nemzetközi borversenyén.

Rendhagyó körülmények között, de sikeresen zajlott le Londonban a világ legnagyobb borversenye, a DWWA 2021. Rekordot döntött a nevezések száma, idén 18 093 tétel érkezett 56 országból.

Óriási eredmény, hogy több hazai tételnek is sikerült kitűnnie a tekintélyes mezőnyből. A somlói Kreinbacher Birtok Prestige Brut pezsgőjük mellett a Furmint Selection 2017 tétellel is aranyat hozott el, ezüstből szintén dupláztak. A St. Andrea Best In Show nagydíjat kapott, a tokaji aszúk pedig négy platinát érdemeltek ki.

 

A somlói Kreinbacher Birtok hetedik éve szerepel pezsgőivel az éremlistán. A friss eredmény szépen tükrözi, hogy nemcsak tradicionális pezsgővel, de Somló boraival is képesek kitűnni a nemzetközi mezőnyből.

Prestige Brut pezsgőjüket 95 ponttal DWWA 2021 aranyérmesnek értékelte a szakértő zsűri, a borokra nézve minden eddiginél jobb eredmény, hogy a Furmint Selection 2017 szintén 95 pontot és aranyérmet kapott. A két ezüstérmet a Brut Classic és a Hárslevelű Selection 2017 kapta (90 és 93 ponttal), a Rosé Brut pedig bronzot ért.

„Elképesztő versenyév a Birtok számára 2021, hiszen az IWC 2021 borversenyen két ezüst, a VinAgorán dupla arany született, Extra Dry pezsgőnk pedig kategóriájában elnyerte „Az MTA Bora 2021” címet. A mai DWWA eredményt különösen nagyra becsüljük, miközben legjobb magnum palackjainkat nemrég indítottuk útra a pezsgők világbajnokságára.”, mondta Prisztavok Zoltán, a cég kereskedelmi- és marketingvezetője.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.