Külföldi headlinerek a Gourmet Fesztiválon

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Pár hónapja választották a szlovén Ana Rošt, az osztrák-olasz-szlovén hármashatár menti Hiša Franko séfjét a világ legjobb női séfjének a World's 50 Best Restaurant Awardson, májusban pedig Budapesten, az OTP Bank Gourmet Fesztiválon főz majd.

A Millenárisra érkezik Wojciech Modest Amaro, a Michelin-csillagos lengyel Atelier Amaro séfje is. aki nyolcfogásos menüt készít, és külön a fesztiválra készít egy új ebédmenüt a Bocuse d'Or-negyedik Széll Tamás és csapata. Tartanak egy magyar Michelin all-star vacsorát is, ahol a Costes, az Onyx, a Costes Downtown és a Borkonyha séfjei mellett a Váci Desszertszalon atyja, Mihályi László készít egy-egy fogást. Ezeket a vacsorákat a belépőn felül külön jeggyel, előre regisztrálva lehet élvezni.

A május 18. és 21. között rendezett fesztiválon idén is több mint 100 hazai étterem, borászat, sörfőzde, pálinkaház, cukrászda, gourmet üzlet és street foodos jelenik meg a fogásaival, az idei vezényszavak a mangalica és az eper lesznek (nem feltétlenül egyszerre, de nem is kizárt, hogy időnként egyazon tányéron).

Akit nem csak a falatkák és a proseccózás, de a finom szakmai árnyalatok is érdekelnek, a gasztroszínpad programjában még több külföldi nevet találnak majd: a már említett szlovén és lengyel séfen kívül a két Michelin-csillagos burgenlandi Taubenkobel csapatát, Anna Olson kanadai sztárcukrászt, a legjobb szlovák étteremként számon tartott Fouzoo stábját.

Fotó: Bóna Márk
Címlapkép: Pintér Árpád (Pixeltaster)


Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.