Külföldi headlinerek a Gourmet Fesztiválon

A magyarországi éttermek immár szokásos seregszemléje mellett világ legjobb női séfjének vacsorájára és a hazai Michelin-csillagos éttermek közös menüjére is be lehet fizetni.

Pár hónapja választották a szlovén Ana Rošt, az osztrák-olasz-szlovén hármashatár menti Hiša Franko séfjét a világ legjobb női séfjének a World's 50 Best Restaurant Awardson, májusban pedig Budapesten, az OTP Bank Gourmet Fesztiválon főz majd.

A Millenárisra érkezik Wojciech Modest Amaro, a Michelin-csillagos lengyel Atelier Amaro séfje is. aki nyolcfogásos menüt készít, és külön a fesztiválra készít egy új ebédmenüt a Bocuse d'Or-negyedik Széll Tamás és csapata. Tartanak egy magyar Michelin all-star vacsorát is, ahol a Costes, az Onyx, a Costes Downtown és a Borkonyha séfjei mellett a Váci Desszertszalon atyja, Mihályi László készít egy-egy fogást. Ezeket a vacsorákat a belépőn felül külön jeggyel, előre regisztrálva lehet élvezni.

A május 18. és 21. között rendezett fesztiválon idén is több mint 100 hazai étterem, borászat, sörfőzde, pálinkaház, cukrászda, gourmet üzlet és street foodos jelenik meg a fogásaival, az idei vezényszavak a mangalica és az eper lesznek (nem feltétlenül egyszerre, de nem is kizárt, hogy időnként egyazon tányéron).

Akit nem csak a falatkák és a proseccózás, de a finom szakmai árnyalatok is érdekelnek, a gasztroszínpad programjában még több külföldi nevet találnak majd: a már említett szlovén és lengyel séfen kívül a két Michelin-csillagos burgenlandi Taubenkobel csapatát, Anna Olson kanadai sztárcukrászt, a legjobb szlovák étteremként számon tartott Fouzoo stábját.

Fotó: Bóna Márk
Címlapkép: Pintér Árpád (Pixeltaster)


Jön a Bordói November Nagykóstoló

Jön a Bordói November Nagykóstoló 

Pop-up előadások minden ízlésnek!
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Egészséges sütemények az ünnepekre

Egészséges sütemények az ünnepekre 

Karácsonykor is lehet egészségeset, de egyúttal finomat is sütni!
 Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata

Magyarországra érkezik Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata 

Dél-Korea vezető élelmiszeripari vállalata, a CJ Foods, zöldmezős fejlesztés keretében készételgyártó üzemet és logisztikai központot épít Dunavarsányban.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.