Kulináris kalandok az őszi Horvátországban

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. 

Dubrovnikban Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsorával készülnek, míg a közeli Eszéken a vidéki vendéglátást kedvelők kóstolhatják meg a helyi ízeket. Opatija pedig az édesszájúakat várja a Csokoládé Fesztiválon.

 

Good Food Fesztivál - Dubrovnik

A Good Food Fesztivál évek óta az eredeti, hagyományos és modern ételek kedvelőinek találkozóhelye. Idén tizedik alkalommal rendezik meg a fesztivált Dubrovnikban, mely 2023. október 9. és október 22. között számos programmal várja a kulináris élvezet kedvelőit. A fesztiválon Dubrovnik legkiválóbb éttermei rendhagyó menüsorral készülnek. A különleges élményre vágyók számára gasztronómiai túrákat és dubrovniki desszertek elkészítésével és a hagyományos horvát konyhával foglalkozó különféle workshopokat szerveznek, amelyek betekintést nyújtanak a város kulináris színterébe és örökségébe. Az esemény fénypontja a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsora, amely valóban kivételes gasztronómiai élményt nyújt.

HeadOnEast – Szlavónia és Baranya gasztrofesztiválja Eszéken

Hedonista - Olyan utazó, aki élvezi az élet örömeit, a természeti szépséget, a gazdag hagyományokat és szokásokat, a házi ételeket, a szabad ég alatti kalandokat, vagy egy kellemes beszélgetéseket a házigazdával.

Ezt kínálja Szlavónia és Baranya: kiváló ételek, remek borok, széles körben ismert otthonos vendéglátás, varázslatos tájak a tekintélyes európai folyók mentén. 2023. október 6. és 8. között rendezik meg ötödik alkalommal a HeadOnEast fesztivált a közeli Eszék városában. Szlavónia és Baranya még felfedezetlen úticél, varázslatos természeti szépségek és az ember által művelt tájak keverékéből van szőve, ahol a végtelen búzatáblák, gazdag szőlőültetvények és évszázados tölgyerdők váltják egymást. A helyiek őszinte mosollyal és barátsággal várják a látogatókat. Cserébe a vendégek nagyon hamar elsajátítják a helyi ízeket, aromákat és színeket, az egyedülálló élmények elbűvölően lassú ritmusát, a hagyományos és a modern elképesztő kombinációját.

Csokoládé Fesztivál – Opatija Horvátország legédesebb úti célja

Három nap Opatijában az imádott csokoládénak szentelve – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató program vár! Opatija - November 10. és 12. között a csokoládé fennséges íze fogja uralni Opatiját, és a várost az "édes élvezetek" szerelmeseinek központjává varázsolja. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait. A Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.