Kulináris kalandok az őszi Horvátországban

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. 

Dubrovnikban Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsorával készülnek, míg a közeli Eszéken a vidéki vendéglátást kedvelők kóstolhatják meg a helyi ízeket. Opatija pedig az édesszájúakat várja a Csokoládé Fesztiválon.

 

Good Food Fesztivál - Dubrovnik

A Good Food Fesztivál évek óta az eredeti, hagyományos és modern ételek kedvelőinek találkozóhelye. Idén tizedik alkalommal rendezik meg a fesztivált Dubrovnikban, mely 2023. október 9. és október 22. között számos programmal várja a kulináris élvezet kedvelőit. A fesztiválon Dubrovnik legkiválóbb éttermei rendhagyó menüsorral készülnek. A különleges élményre vágyók számára gasztronómiai túrákat és dubrovniki desszertek elkészítésével és a hagyományos horvát konyhával foglalkozó különféle workshopokat szerveznek, amelyek betekintést nyújtanak a város kulináris színterébe és örökségébe. Az esemény fénypontja a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsora, amely valóban kivételes gasztronómiai élményt nyújt.

HeadOnEast – Szlavónia és Baranya gasztrofesztiválja Eszéken

Hedonista - Olyan utazó, aki élvezi az élet örömeit, a természeti szépséget, a gazdag hagyományokat és szokásokat, a házi ételeket, a szabad ég alatti kalandokat, vagy egy kellemes beszélgetéseket a házigazdával.

Ezt kínálja Szlavónia és Baranya: kiváló ételek, remek borok, széles körben ismert otthonos vendéglátás, varázslatos tájak a tekintélyes európai folyók mentén. 2023. október 6. és 8. között rendezik meg ötödik alkalommal a HeadOnEast fesztivált a közeli Eszék városában. Szlavónia és Baranya még felfedezetlen úticél, varázslatos természeti szépségek és az ember által művelt tájak keverékéből van szőve, ahol a végtelen búzatáblák, gazdag szőlőültetvények és évszázados tölgyerdők váltják egymást. A helyiek őszinte mosollyal és barátsággal várják a látogatókat. Cserébe a vendégek nagyon hamar elsajátítják a helyi ízeket, aromákat és színeket, az egyedülálló élmények elbűvölően lassú ritmusát, a hagyományos és a modern elképesztő kombinációját.

Csokoládé Fesztivál – Opatija Horvátország legédesebb úti célja

Három nap Opatijában az imádott csokoládénak szentelve – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató program vár! Opatija - November 10. és 12. között a csokoládé fennséges íze fogja uralni Opatiját, és a várost az "édes élvezetek" szerelmeseinek központjává varázsolja. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait. A Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Michelin-csillagfényben falatozhatunk a Nagyerdőn

Michelin-csillagfényben falatozhatunk a Nagyerdőn 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.