Kulináris kalandok az őszi Horvátországban

Számos gasztroprogrammal várja a turistákat Horvátország ősszel. 

Dubrovnikban Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsorával készülnek, míg a közeli Eszéken a vidéki vendéglátást kedvelők kóstolhatják meg a helyi ízeket. Opatija pedig az édesszájúakat várja a Csokoládé Fesztiválon.

 

Good Food Fesztivál - Dubrovnik

A Good Food Fesztivál évek óta az eredeti, hagyományos és modern ételek kedvelőinek találkozóhelye. Idén tizedik alkalommal rendezik meg a fesztivált Dubrovnikban, mely 2023. október 9. és október 22. között számos programmal várja a kulináris élvezet kedvelőit. A fesztiválon Dubrovnik legkiválóbb éttermei rendhagyó menüsorral készülnek. A különleges élményre vágyók számára gasztronómiai túrákat és dubrovniki desszertek elkészítésével és a hagyományos horvát konyhával foglalkozó különféle workshopokat szerveznek, amelyek betekintést nyújtanak a város kulináris színterébe és örökségébe. Az esemény fénypontja a Michelin-csillagos séf nevével fémjelzett vacsora, amely valóban kivételes gasztronómiai élményt nyújt.

HeadOnEast – Szlavónia és Baranya gasztrofesztiválja Eszéken

Hedonista - Olyan utazó, aki élvezi az élet örömeit, a természeti szépséget, a gazdag hagyományokat és szokásokat, a házi ételeket, a szabad ég alatti kalandokat, vagy egy kellemes beszélgetéseket a házigazdával.

Ezt kínálja Szlavónia és Baranya: kiváló ételek, remek borok, széles körben ismert otthonos vendéglátás, varázslatos tájak a tekintélyes európai folyók mentén. 2023. október 6. és 8. között rendezik meg ötödik alkalommal a HeadOnEast fesztivált a közeli Eszék városában. Szlavónia és Baranya még felfedezetlen úticél, varázslatos természeti szépségek és az ember által művelt tájak keverékéből van szőve, ahol a végtelen búzatáblák, gazdag szőlőültetvények és évszázados tölgyerdők váltják egymást. A helyiek őszinte mosollyal és barátsággal várják a látogatókat. Cserébe a vendégek nagyon hamar elsajátítják a helyi ízeket, aromákat és színeket, az egyedülálló élmények elbűvölően lassú ritmusát, a hagyományos és a modern elképesztő kombinációját.

Csokoládé Fesztivál – Opatija Horvátország legédesebb úti célja

Három nap Opatijában az imádott csokoládénak szentelve – a legjobb kézműves csokoládégyártók világszínvonalú finomságait kóstolhatjuk meg, és minden korosztályt remek szórakoztató program vár! Opatija - November 10. és 12. között a csokoládé fennséges íze fogja uralni Opatiját, és a várost az "édes élvezetek" szerelmeseinek központjává varázsolja. A 17. alkalommal megrendezett Csokoládé Fesztivál a hazai és külföldi világszínvonalú csokoládé- és édességgyártók legfinomabb termékeit mutatja be, valamint zenei, gasztronómiai, szórakoztató és kulturális események egész sorával várja minden korosztály tagjait. A Csokoládé Fesztivál Opatija egyik legjobban várt eseménye, hiszen a város és a csokoládé már tizenhét éve elválaszthatatlanul összekapcsolódik. Ez az édes esemény egyben a decemberi pazar adventi programsorozat vonzó nyitánya is.

Forrás: Horvát Idegenforgalmi Közösség / Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.