Különleges étterem és borbár nyílt a pannonhalmi apátság lábánál

Étterem és borbár megnyitásával bővült a Pannonhalmi Bencés Főapátság turisztikai kínálata. Az egyházi zarándokhelyet felkeresők, belekóstolhatnak a környék gasztronómiai különlegességeibe, valamint széles borkínálatába is - írja a Győrinap.

A Pannonhalmi Főapátság több mint ezer éve Közép-Európa kultúrájának őrzője és 1996 óta a Világörökség része. A monostor, a bencés hagyományoknak megfelelően, önellátásra törekszik, éppen ezért szükségszerűvé vált a turisztikai szolgáltatások fejlesztése. Az Apátság 1560 m Ft összegű fejlesztési programja keretében elkészült új látogatóközpontban pénteken nyitotta meg kapuit a Viator Apátsági Étterem és Borbár, valamint Konferenciaterem. A teljes projektből mintegy 880 millió forintba került a látogatóközpont kialakítása, aminek további ütemeiben befejeződnek az arborétum és gyógynövénykert felújítási munkálatai, elkészül a levendula lepárló is és hamarosan megnyílik a vendégház, amely lehetővé teszi a több napos kikapcsolódást és feltöltődést.

A pénteken átadott modern épület éttermében helyet kapott egy önkiszolgáló büfé, valamint egy elkülönített területen a la carte módon lehet étkezni. A modern épületben otthont kapott egy előadóterem, ahol irodalmi, művészeti és természetesen vallási tárgyú rendezvények és kiállítások gazdagítják majd a Főapátság idegenforgalmi programját. Az üvegfalú építményből - a gasztronómiai élvezetek kipróbálása mellett - a kilátás is külön élményt nyújt. Az Apátsági Étterem és Borbár megnyitásával családbarát hellyé vált Pannonhalma, az apátság úgymond szélesebbre tárta kapuit a nagyközönség előtt.

Az új szolgáltatásokkal az átutazó-turizmus helyett a hosszú, családi hétvégék egyik legkedveltebb központja lehet a Világörökség részét képező zarándokhely- mondta el ünnepi köszöntőjében Várszegi Asztrik, püspök, főapát.

A felszín alatt kényelmes parkolót alakítottak ki gépkocsik és autóbuszok számára, de kerékpártárolót és csomagmegőrzőt is létesítettek a kerékpáros turistákra gondolva. A létesítmény különlegessége a növényekkel gazdagon beültetett zöldtető- mutatott rá Knáb János, a kivitelező MerBau Kft. ügyvezetője.

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.