Lángoló Pokol - a világ legerősebb szendvicse

(MTI) - Egy brit étterem szolgál jelenleg a világ legcsípősebb szendvicsével, amely számszerűsítve 2,3 millió scoville erősségű. Ennél talán többet mond, hogy duplakesztyűben kell készíteni "önvédelemből".

Az erős benyomás megtapasztalásáért a cheshire-i Latchfordba kell utazni. A Lángoló pokol (Flaming Hell) nevű étek a mérések szerint 400-szor csípősebb a tabasco szósznál. Megalkotója Simon Nash, aki eredendően másnaposság ellen akart kreálni valamilyen ételt.
"Jó pár macskajajos tér be hozzánk reggelente. Lángoló poklunktól nincs, aki ne térne magához igen gyorsan" - idézte Nash-t a brit Metro újság.
A férfi óvatosságra intőn megjegyezte, hogy a szendvics nem nyúlszívűeknek való. Eddig még senki sem tudta megenni, csak részben volt képes magába tömni, jóllehet, az étterem ígérete szerint egy hétig ingyen eteti bármilyen szendviccsel azt, aki megeszik egy teljes adag Lángoló poklot. Az evésre tíz perce van.
"A szendvicsnek az állandó kudarc ellenére nagy a sikere, mert mindig akad újabb próbálkozó, aki azt hiszi, hogy rajta ugyan nem fog ki semmilyen csípős fűszer" - mondta Nash.

Forrás: MTI


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.