A programot az Első Miskolci Lions Klub szervezte a Disznókő borászat szőlőjében. Barkóczi István, a klub elnöke emlékeztetett arra, hogy a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége nyilvántartása szerint az országban több mint 40 ezren élnek súlyos látássérüléssel, de az összes látássérült száma - beleértve a gyengén látókat is - ennek közel háromszorosa.
A Lions mozgalom a látássérültek segítését tartja fő küldetésének, így a helyi klubok szerte az országban szerveznek különböző eseményeket, hogy ráirányítsák a látók figyelmét a látássérültek mindennapi nehézségeire. Az Első Miskolci Lions Klub a tokaji Disznókő borászattal közösen világszinten is egyedülállónak számító programmal csatlakozik az esemény sorozathoz: vakok és gyengén látók számára szervezett szüretet, a klub tagjai húsz látásában sérült ember segítségével takarították be az idei termést.
A szőlőből a vendéglátó borászat tradicionális tokaji bort készít, amelyet a klub jótékonysági árverésen értékesít, a bevételből pedig a szüretben közreműködő vakok és látássérültek napi boldogulását elősegítő eszközöket vásárolnak.
Látássérültek szüretelhettek Tokaj-Hegyalján
(MTI) - Vakok és gyengén látók szüretelhettek a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidéken egy egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.