Leégett a mártélyi Bütyök és egy visegrádi étterem tetőszerkezete

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság munkatársa az MTI-vel. Előző nap hajnalban a mártélyi Bütyök-csárda nádfedele égett porrá. 

A Bütyök-csárda nádfedeles épület hétfőn reggel kapott lángra, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tátrai János tájékoztatása szerint reggel fél hétkor kapták a riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók, hogy ég a csárda épülete. Csatlakoztak hozzájuk a mártélyi önkéntes tűzoltók, végül egy szentesi egység is, így összesen négy gépjárműfecskendővel fékezték meg a lángokat fél kilencre.

Az épület nádfedeles tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést, de kórházi ellátásra nem szorul. Az anyagi kár jelentős, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a csárdát a környéken mindenki jól ismeri, az étterem például a mártélyi focicsapat névadó szponzora is. Az étterem kedvelt az átutazó vendégek körében is. Úgy tudjuk, egy ilyen nádfedeles tetőszerkezet helyreállítása akár több millió forintba is kerülhet.

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság.

A 11-es út hegy felőli oldalán lévő száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes faépület teteje gyulladt ki; a tűz feltehetően a villanyszekrény környékén keletkezett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését. (MTI / Pénzcentrum)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.