Leégett a mártélyi Bütyök és egy visegrádi étterem tetőszerkezete

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság munkatársa az MTI-vel. Előző nap hajnalban a mártélyi Bütyök-csárda nádfedele égett porrá. 

A Bütyök-csárda nádfedeles épület hétfőn reggel kapott lángra, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tátrai János tájékoztatása szerint reggel fél hétkor kapták a riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók, hogy ég a csárda épülete. Csatlakoztak hozzájuk a mártélyi önkéntes tűzoltók, végül egy szentesi egység is, így összesen négy gépjárműfecskendővel fékezték meg a lángokat fél kilencre.

Az épület nádfedeles tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést, de kórházi ellátásra nem szorul. Az anyagi kár jelentős, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a csárdát a környéken mindenki jól ismeri, az étterem például a mártélyi focicsapat névadó szponzora is. Az étterem kedvelt az átutazó vendégek körében is. Úgy tudjuk, egy ilyen nádfedeles tetőszerkezet helyreállítása akár több millió forintba is kerülhet.

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság.

A 11-es út hegy felőli oldalán lévő száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes faépület teteje gyulladt ki; a tűz feltehetően a villanyszekrény környékén keletkezett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését. (MTI / Pénzcentrum)


Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben

Példátlan károk a hazai gyümölcsösökben 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.