Leégett a mártélyi Bütyök és egy visegrádi étterem tetőszerkezete

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság munkatársa az MTI-vel. Előző nap hajnalban a mártélyi Bütyök-csárda nádfedele égett porrá. 

A Bütyök-csárda nádfedeles épület hétfőn reggel kapott lángra, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tátrai János tájékoztatása szerint reggel fél hétkor kapták a riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók, hogy ég a csárda épülete. Csatlakoztak hozzájuk a mártélyi önkéntes tűzoltók, végül egy szentesi egység is, így összesen négy gépjárműfecskendővel fékezték meg a lángokat fél kilencre.

Az épület nádfedeles tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést, de kórházi ellátásra nem szorul. Az anyagi kár jelentős, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a csárdát a környéken mindenki jól ismeri, az étterem például a mártélyi focicsapat névadó szponzora is. Az étterem kedvelt az átutazó vendégek körében is. Úgy tudjuk, egy ilyen nádfedeles tetőszerkezet helyreállítása akár több millió forintba is kerülhet.

Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság.

A 11-es út hegy felőli oldalán lévő száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes faépület teteje gyulladt ki; a tűz feltehetően a villanyszekrény környékén keletkezett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését. (MTI / Pénzcentrum)


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.