Leendő cukrászok, szakácsok és pincérek versenyeztek

Dobos-napi gasztronómiai versenyt hirdetett szerdán a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola megalakulásának 125., névadója születésnapjának 165. évfordulóján.

A versenyt három kategóriában (szakács, pincér, cukrász) hirdették meg. A cukrász szakmában induló versenyzők közül első helyezést ért el a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola tanulója: Végh Anita. Külön díjat kapott Gyurka Tamás, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulója.

A szakács szakmában első díjat Söre Csaba, a Gundel tanulója kapta. Itt is volt különdíj: a legízletesebb készítményért Szőke Tímea (Szeged, Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola), a leginnovatívabb termékek Söre Csaba (Gundel) és a legkreatívabb tálalás Kósa Erikáé (Dobos) volt.

A pincér szakmában első helyezést ért el Bemula Ticiána (Gundel). Különdíjat kapott: a legjobb kommunikációs készségű versenyző Krekuska Noémi (Hansági), a versenykiírásnak legmegfelelőbb farsangi díszasztal Kovács Márké (Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola) lett.

Csapatban első helyezett a Gundel csapata, második a Dobos, harmadik helyezést a Szamos iskola csapata érdemelte ki. A győztesek Horti Andrásnétől, az iskola igazgatójától vehették át az elismeréseket.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.