Leendő cukrászok, szakácsok és pincérek versenyeztek

Dobos-napi gasztronómiai versenyt hirdetett szerdán a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola megalakulásának 125., névadója születésnapjának 165. évfordulóján.

A versenyt három kategóriában (szakács, pincér, cukrász) hirdették meg. A cukrász szakmában induló versenyzők közül első helyezést ért el a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskola tanulója: Végh Anita. Külön díjat kapott Gyurka Tamás, a Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola tanulója.

A szakács szakmában első díjat Söre Csaba, a Gundel tanulója kapta. Itt is volt különdíj: a legízletesebb készítményért Szőke Tímea (Szeged, Hansági Ferenc Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakiskola és Szakközépiskola), a leginnovatívabb termékek Söre Csaba (Gundel) és a legkreatívabb tálalás Kósa Erikáé (Dobos) volt.

A pincér szakmában első helyezést ért el Bemula Ticiána (Gundel). Különdíjat kapott: a legjobb kommunikációs készségű versenyző Krekuska Noémi (Hansági), a versenykiírásnak legmegfelelőbb farsangi díszasztal Kovács Márké (Giorgio Perlasca Kereskedelmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola) lett.

Csapatban első helyezett a Gundel csapata, második a Dobos, harmadik helyezést a Szamos iskola csapata érdemelte ki. A győztesek Horti Andrásnétől, az iskola igazgatójától vehették át az elismeréseket.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.