A BBC-nek nyilatkozó rendőrségi források szerint azonban "szinte bizonyos", hogy az áldozatok tényleges száma ennél nagyobb.
A helyszínről 32 sérültet vittek kórházba, többük állapota kórházi források szerint "nagyon súlyos".
Alex Salmond skót kormányfő már szombat hajnali twitterüzenetében közölte: tekintettel a baleset súlyosságára, "mindenkinek fel kell készülnie" arra a lehetőségre, hogy a szerencsétlenségnek halálos áldozatai vannak.
Péntek éjjel egy rendőrségi helikopter zuhant a skót nagyváros egyik legnépszerűbb pubjára. A helikopter, amelyen a pilóta mellett két rendőrtiszt volt, a zsúfolásig telt ivó lapos tetejébe csapódott és átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett.
A szerencsétlenség pillanatában hozzávetőleg 120-an tartózkodtak a pubban. Legtöbbjüket sikerült kimenekíteni, de többen bennrekedtek a beomlott tetőszerkezet által elzárt épületrészben.
Néhányukkal a tűzoltóknak sikerült kapcsolatba lépniük, ám az épület a tűzoltóság szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint statikailag "nagyon veszélyes", így a mentőalakulatoknak is "meghatározott módszerek" alapján kell haladniuk.
A mentőegységek emberek felkutatására kiképzett kutyák segítségével keresik a romok alatt rekedteket.
Legfrissebb: Glasgow-i helikopterbaleset - három halálos áldozat
(MTI) - Legalább három halálos áldozata van a Glasgow belvárosában történt helikopterbalesetnek - közölte szombat reggel a skót rendőrség.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.