A 47 éves Angus Kennedy nem sokáig élvezhette munkáját, mivel csak 2010-ben lett hivatásos csokikóstoló évi 30 ezer fontos (10 millió forintot kitevő) fizetésért. Naponta csaknem egy kiló csokoládét kellett megennie, alaposan ízlelgetve a finomságokat, majd mindegyik fajtáról jól megrágott értékelést írnia. Az ötgyermekes családapa a két esztendő alatt 13 kilót hízott, de még ezzel együtt is csupán 10 kilóval haladja meg optimális testtömegindexét. A nagyobb gond koleszterintszintjével van, és az orvosok figyelmeztették, hogy ha nem hagy fel édes étrendjével, szívrohamot kockáztat.
Kennedy most erőteljesen edzi testét, és diétájából teljesen mellőzi a csokoládét, amelyből egyáltalán nem lett elege munkája ellenére sem - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. (MTI)
Lemondott a főkóstoló
(MTI) - Lemondott tisztéről és állásáról Nagy-Britannia legfőbb csokoládékóstolója, mert hízott, és megemelkedett a koleszterinszintje.

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából
Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában
Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene
Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.
Top 10 vidéki gasztrotúra
Megjelent a Top 10 Gasztrotúra című kiadvány, amelyben 100 tipp található azoknak, akik hazánk legszebb tájait igyekeznek megismerni.

Csődöt jelentett a Hooters
A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket
A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel
Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére
Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban
Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek
Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.