Nos, először is, tervez-számol-oszt-szoroz, majd alaposan utána néz, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a földet, átgondolja, hogy mitől lenne még szebb a hely, végül pedig beszerzi a legjobb alapanyagot, és alaposan utánakérdez a termesztői praktikáknak. Laszip Tamás legalábbis így csinálta.
A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény, aminek a nagysága és szépsége még Tamást is őszintén meglepte. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.
Szó szerint.
Június 15-től három hétvégén keresztül várja a szüretelni vágyókat a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a víztől - és Szentantalfától -, hogy telepakolják a kosarukat levendulával, gyönyörködjenek a kilátásban, és megkóstolják a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt, amit a szomszédos Gergely borházzal közösen kevernek majd nekik.
Forrás: Vendég & Hotel Online