Levendulás fröccsel vár a Balaton legújabb levendulaföldje

Mi történik, ha egy informatikus elhatározza, nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó, kihasználatlan területet?

Nos, először is, tervez-számol-oszt-szoroz, majd alaposan utána néz, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a földet, átgondolja, hogy mitől lenne még szebb a hely, végül pedig beszerzi a legjobb alapanyagot, és alaposan utánakérdez a termesztői praktikáknak. Laszip Tamás legalábbis így csinálta.

A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény, aminek a nagysága és szépsége még Tamást is őszintén meglepte. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.
Szó szerint.

Június 15-től három hétvégén keresztül várja a szüretelni vágyókat a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a víztől - és Szentantalfától -, hogy telepakolják a kosarukat levendulával, gyönyörködjenek a kilátásban, és megkóstolják a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt, amit a szomszédos Gergely borházzal közösen kevernek majd nekik.

 

Forrás: Vendég & Hotel Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.