A kaliforniai The Playground séfje, Jason Quinn a kezdetektől fogva élesen kritizálta a hízott libamáj betiltását célzó törvénytervezetet, ami nemrég lépett életbe. A séf, tiltakozásul minden legális és féllegális jogi kiskaput megkeres, ami lehetővé teszi számára, hogy továbbra is libamájat áruljon. A háború egyik állomása az új libamájas burger, amit a cég emblematikus Playground burgerje helyett vezettek be a menübe. A burger a Playground tovább fejlesztett változata, ami tökéletesen érthető, tekintve, hogy azt mindenki, aki kóstolta, a legjobb burgerek között emlegeti - írja a Táfelspicc blog. Speciális húspogácsájában wagyu marha van, tomme de savoie sajt és juharszirupos bourbonban futtatott hagyma. Az új változatba került még egy húspogácsa, és egy szép darab libamáj is. A több mint fél kiló marhahúst tartalmazó, lenyűgözően dekadens burger megünneplésére a séf hamburgerevő versenyt is szervezett, hiszen ha már háború, legyen rendes háború. (Táfelspicc)
Libamájburgerrel tiltakozik a séf
Shut the Duck Up néven óriási libamájas burgert árul egy Kaliforniai étterem, tiltakozásul a nemrég bevezetett libamájembargóra. Lesz zabálóverseny is - adta hírül a Táfelspicc blog.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.