Ma hivatalosan is megnyitott a Hooters

Budapesten nyitotta meg hétfőn első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét hétfőn a Hooters nemzetközi étteremlánc - adta hírül az MTI.

A cég közleménye szerint a Chanticleer csoport tavaly januárban vásárolta fel a Hooters éttermeket üzemeltető, illetve a franchise jogokat gyakorló Hooters of America vállalatot. Az étteremlánc az akvizíció után újabb lendületet kapott, a magyarországi nyitás a kelet-európai terjeszkedés első lépése. A budapesti Liszt Ferenc téren három szinten, 280 férőhellyel várja a vendégeket az étterem.
 
 
Az első Hooters az Egyesült Államokban, Floridában nyílt 1983-ban. Jelenleg az USA 44 államában és a világ 27 országában összesen 460 étterem tartozik a laza hangulatról, a csirkeszárnyakról és a csinos pincérnőkről ismert lánchoz.
Az MTI megkeresésére a cég azt közölte: a budapesti beruházás nagyságát üzleti titokként kezelik. A tájékoztatás szerint a Chanticleer Holdings Europe jelenleg 110 embernek ad munkát Magyarországon. Azt tervezik, hogy Budapesten építik ki a cég regionális központját, így később, amikor további európai országokban nyitnak éttermeket, újabb munkahelyeket teremtenek Magyarországon.
Vannak alapanyagok, amelyeket kötelezően az Amerikai Egyesült Államokból rendel a budapesti Hooters, de a cég számos magyar beszállítóval is szerződést kötött. Az elképzelések szerint a további külföldi üzletnyitások esetén Magyarországon gyártatnának például bútorokat, dekorációs és design elemeket, étlapokat, marketinganyagokat, és innen szállítanák a környező országokba.
A további üzleti tervekkel kapcsolatban annyit közöltek: Magyarországon három-négy éttermet terveznek. Még nincs döntés, hogy saját tőkéből vagy további partnerek bevonásával, de keresik a lehetőségeket más európai országokban is. (MTI Fotó: Marjai János)

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.