Ma hivatalosan is megnyitott a Hooters

Budapesten nyitotta meg hétfőn első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét hétfőn a Hooters nemzetközi étteremlánc - adta hírül az MTI.

A cég közleménye szerint a Chanticleer csoport tavaly januárban vásárolta fel a Hooters éttermeket üzemeltető, illetve a franchise jogokat gyakorló Hooters of America vállalatot. Az étteremlánc az akvizíció után újabb lendületet kapott, a magyarországi nyitás a kelet-európai terjeszkedés első lépése. A budapesti Liszt Ferenc téren három szinten, 280 férőhellyel várja a vendégeket az étterem.
 
 
Az első Hooters az Egyesült Államokban, Floridában nyílt 1983-ban. Jelenleg az USA 44 államában és a világ 27 országában összesen 460 étterem tartozik a laza hangulatról, a csirkeszárnyakról és a csinos pincérnőkről ismert lánchoz.
Az MTI megkeresésére a cég azt közölte: a budapesti beruházás nagyságát üzleti titokként kezelik. A tájékoztatás szerint a Chanticleer Holdings Europe jelenleg 110 embernek ad munkát Magyarországon. Azt tervezik, hogy Budapesten építik ki a cég regionális központját, így később, amikor további európai országokban nyitnak éttermeket, újabb munkahelyeket teremtenek Magyarországon.
Vannak alapanyagok, amelyeket kötelezően az Amerikai Egyesült Államokból rendel a budapesti Hooters, de a cég számos magyar beszállítóval is szerződést kötött. Az elképzelések szerint a további külföldi üzletnyitások esetén Magyarországon gyártatnának például bútorokat, dekorációs és design elemeket, étlapokat, marketinganyagokat, és innen szállítanák a környező országokba.
A további üzleti tervekkel kapcsolatban annyit közöltek: Magyarországon három-négy éttermet terveznek. Még nincs döntés, hogy saját tőkéből vagy további partnerek bevonásával, de keresik a lehetőségeket más európai országokban is. (MTI Fotó: Marjai János)

Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.