Ma hivatalosan is megnyitott a Hooters

Budapesten nyitotta meg hétfőn első magyarországi, egyben első kelet-európai éttermét hétfőn a Hooters nemzetközi étteremlánc - adta hírül az MTI.

A cég közleménye szerint a Chanticleer csoport tavaly januárban vásárolta fel a Hooters éttermeket üzemeltető, illetve a franchise jogokat gyakorló Hooters of America vállalatot. Az étteremlánc az akvizíció után újabb lendületet kapott, a magyarországi nyitás a kelet-európai terjeszkedés első lépése. A budapesti Liszt Ferenc téren három szinten, 280 férőhellyel várja a vendégeket az étterem.
 
 
Az első Hooters az Egyesült Államokban, Floridában nyílt 1983-ban. Jelenleg az USA 44 államában és a világ 27 országában összesen 460 étterem tartozik a laza hangulatról, a csirkeszárnyakról és a csinos pincérnőkről ismert lánchoz.
Az MTI megkeresésére a cég azt közölte: a budapesti beruházás nagyságát üzleti titokként kezelik. A tájékoztatás szerint a Chanticleer Holdings Europe jelenleg 110 embernek ad munkát Magyarországon. Azt tervezik, hogy Budapesten építik ki a cég regionális központját, így később, amikor további európai országokban nyitnak éttermeket, újabb munkahelyeket teremtenek Magyarországon.
Vannak alapanyagok, amelyeket kötelezően az Amerikai Egyesült Államokból rendel a budapesti Hooters, de a cég számos magyar beszállítóval is szerződést kötött. Az elképzelések szerint a további külföldi üzletnyitások esetén Magyarországon gyártatnának például bútorokat, dekorációs és design elemeket, étlapokat, marketinganyagokat, és innen szállítanák a környező országokba.
A további üzleti tervekkel kapcsolatban annyit közöltek: Magyarországon három-négy éttermet terveznek. Még nincs döntés, hogy saját tőkéből vagy további partnerek bevonásával, de keresik a lehetőségeket más európai országokban is. (MTI Fotó: Marjai János)

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.