Macskákat támogat a fővárosi étterem

Mentett, gazdátlan macskák ügyéért fogott össze a Macskavilág Alapítvány és egy budapesti olasz étterem: a konyhai maradékokból jóllakhatnak a gazdátlan cicák, a jótevők pedig díjat nyerhetnek - olvastuk a Gazdasági Portál-on.

A Trattoria Venezia étterem állatbarátként és a régi velencei macskabarát-hagyományok felelevenítéseként felajánlotta, hogy a konyháján megmaradt ehető, a macskák számára kedvelt maradékokat külön gyűjti és átadja azokat a Macskavilág önkénteseinek, akik eljuttatják az élelmet a mentett, befogadott cicákhoz – adta hírül közleményben az alapítvány.

Velencében a macskák tiszteletének régi hagyománya van. Úgy tartják, hogy a négylábúak mentették meg a várost a középkorban pusztító pestisjárványtól, valamint nélkülözhetetlen kísérői voltak a velencei hajósoknak is. Nem tudták volna végigjárni hosszú és gyümölcsöző kereskedelmi útjaikat, ha a jószágok nem gondoskodtak volna a hajón élő, az élelmet és a higiéniát veszélyeztető rágcsálók elpusztításáról.

Az alapítvány és az étterem ennek az együttműködésnek részeként megalapította a “Maschera di gatto” díjat is, amelyet a jövőben azoknak ítélnek oda, akik munkájuk során – kötelességükön felül – sokat tettek a bajbajutott cicákért. A díj egy valódi velencei macskaálarc, amely a híres karnevál egyik legkedvesebb dísze. Ezeknek az álarcoknak a beszerzéséről az egyik olasz autómárka magyarországi forgalmazója gondoskodik, amely ezzel a felajánlással vált a program harmadik szereplőjévé. (Gazdasági Portál)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.