Macskákat támogat a fővárosi étterem

Mentett, gazdátlan macskák ügyéért fogott össze a Macskavilág Alapítvány és egy budapesti olasz étterem: a konyhai maradékokból jóllakhatnak a gazdátlan cicák, a jótevők pedig díjat nyerhetnek - olvastuk a Gazdasági Portál-on.

A Trattoria Venezia étterem állatbarátként és a régi velencei macskabarát-hagyományok felelevenítéseként felajánlotta, hogy a konyháján megmaradt ehető, a macskák számára kedvelt maradékokat külön gyűjti és átadja azokat a Macskavilág önkénteseinek, akik eljuttatják az élelmet a mentett, befogadott cicákhoz – adta hírül közleményben az alapítvány.

Velencében a macskák tiszteletének régi hagyománya van. Úgy tartják, hogy a négylábúak mentették meg a várost a középkorban pusztító pestisjárványtól, valamint nélkülözhetetlen kísérői voltak a velencei hajósoknak is. Nem tudták volna végigjárni hosszú és gyümölcsöző kereskedelmi útjaikat, ha a jószágok nem gondoskodtak volna a hajón élő, az élelmet és a higiéniát veszélyeztető rágcsálók elpusztításáról.

Az alapítvány és az étterem ennek az együttműködésnek részeként megalapította a “Maschera di gatto” díjat is, amelyet a jövőben azoknak ítélnek oda, akik munkájuk során – kötelességükön felül – sokat tettek a bajbajutott cicákért. A díj egy valódi velencei macskaálarc, amely a híres karnevál egyik legkedvesebb dísze. Ezeknek az álarcoknak a beszerzéséről az egyik olasz autómárka magyarországi forgalmazója gondoskodik, amely ezzel a felajánlással vált a program harmadik szereplőjévé. (Gazdasági Portál)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.