Magyar alapanyagok 15 milliárdért az európai Mekikben

Az idén mintegy 15 milliárd forintért vásárol magyar alapanyagokat a McDonald's európai hálózata - közölte a cég magyar leányvállalata.

A magyar beszállítóktól származó termékek értéke és mennyisége évek óta növekszik: a 2009-ben 13,9 milliárd forint értékben 18.670 tonnányi magyar árut vásárolt a gyorsétteremlánc Magyarországról. A McDonald's európai hálózata 2010-ben már 14,6 milliárd forintért vett 21.067 tonnányi magyar terméket. Az idén várhatóan 14,9 milliárd forintra nő az éves beszerzés értéke, amely 21.807 tonna magyar áru megvásárlását jelenti - írja a Menedzsment Fórum.

A McDonald's Magyarország az elmúlt 15 évben összesen 88 milliárd forint értékben 209 ezer tonna hazai árut vásárolt. A magyar alapanyagok - csirkehús, szárított hagyma, szószok és szívószál - számos ország McDonald's éttermeibe jutnak el, például csirkehúst 16 országba szállítanak a magyar beszállítók.

Belföldön pedig a csirkehús, a mélyalmos tojás, a virágméz, a joghurt, az ásványvizek mellett szószok, szívószál és a csomagolóanyagok származnak magyar beszállítóktól. A mezőgazdasági szezonban a zöldségek - paradicsom, uborka, saláták, friss és szárított hagyma - szintén a belföldi kertészetekből érkeznek a magyar leányvállalathoz.

A McDonald's Magyarország nettó árbevétele 2010-ben gyakorlatilag megegyezett az előző évivel. 2009-ben 20,946, 2010 pedig 20,521 milliárd forint volt - a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által közzétett adatok alapján. (Menedzsment Fórum/MTI)


Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.