Magyar bártenderek útban a világhír felé

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a legkiválóbb bártenderek megmutassák rátermettségüket, kreativitásukat, a legjobb versenyző pedig megalkothassa a Bacardí új klasszikus koktélját. Kitartás, hagyomány és kísérletezés – ezekből építkeztek a Bacardí Legacy koktélverseny nyertesei.

A hazai elődöntőn 20 tehetséges jelentkező igyekezett élőben is elvarázsolni a tapasztalt szakemberekből álló zsűrit. A koktélok alapösszetevőjét Bacardí Carta Blanca, a Bacardí Oro vagy a BACARDÍ Gran Reserva 8 Años közül választhatták ki a versenyzők. Az ital többi összetevőjét illetően színek, illatok és elkészítési technikák kavalkádja jellemezte a bártenderek munkáját.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, mely 39 ország részvételével zajlik. Magyarországon immáron második alkalommal nevezhettek a hazai bár-tenderek a budapesti elődöntőre, ahol 20 kiválasztott mutathatta be tehetségét és kreativitását a szakma legjobbjainak. A verseny tétje nem kisebb, mint a Bacardí örökség részesévé válni és nyomot hagyni a Bacardí történelmében. A nemzetközi döntőre Berlinben kerül sor, ahol minden ország legjobb versenyzője mérheti össze tudását és nyerheti el 2017 legjobb bártendere címét.


A verseny három győztese a koktélok koncepciójának megalkotásakor közös alapokhoz nyúlt vissza, mégis teljesen más koncepcióval ragadta meg a koktélkészítés lényegét. Gózon Péter saját korlátait állandóan feszegeti, amit győztes koktéljával, a Sin limites-szel is igyekszik kifejezni. Kalydy Gábor Péter a hagyományokat helyezte előtérbe, így a Bacardí család tradícióiban rejlő értékeire építette az Uvas Oro italt. Kocsis Tamás pedig a folyamatos küzdeni akarás és kitartás motiválja, amiket egy letisztult, mégis kerek italban, a Ganbattéban testesített meg.


„A Bacardí által életre hívott verseny különlegessége többek között abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalúan közelíti meg a bártender szakmát. A verseny során a koktél neve, időtállósága és egyéb szempontok mellett figyelembe vesszük az előadó fellépését, stílusát is. Olyan tehetségeket kere-sünk, aki a szakma hagyományai mellett nem félnek kísérletezni, újat és egyedit alkotni.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 zsűritagja, aki a márka hazai nagykövete is egyben.
„Túlzás nélkül állíthatom, hogy igazi különlegességeket kóstolhattunk az elődöntő során. Egy koktélt az ízén kívül számos dolog meghatároz, ezekben mind kiemelkedőt kellett alkotni a versenyzőknek, ami nem egyszerű feladat. Cserében viszont a tét sem kevés, hiszen a győztes koktél bekerül a Bacardí klasszikusok közé, készítője pedig egy világhírű márka jövőjét is alakíthatja, hozzátéve saját stílusát, egyéniségét.” – mondta el zsűritagunk, Iufriakova Elizavetha, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as világbajnoka, aki a márka kelet-európai nagykövete is egyben.


A szakmai zsűrit Elizavetán kívül Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete illetve Dez O’Conell a Brody Studio tulajdonosa alkotta.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.