Magyar bártenderek útban a világhír felé

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a legkiválóbb bártenderek megmutassák rátermettségüket, kreativitásukat, a legjobb versenyző pedig megalkothassa a Bacardí új klasszikus koktélját. Kitartás, hagyomány és kísérletezés – ezekből építkeztek a Bacardí Legacy koktélverseny nyertesei.

A hazai elődöntőn 20 tehetséges jelentkező igyekezett élőben is elvarázsolni a tapasztalt szakemberekből álló zsűrit. A koktélok alapösszetevőjét Bacardí Carta Blanca, a Bacardí Oro vagy a BACARDÍ Gran Reserva 8 Años közül választhatták ki a versenyzők. Az ital többi összetevőjét illetően színek, illatok és elkészítési technikák kavalkádja jellemezte a bártenderek munkáját.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, mely 39 ország részvételével zajlik. Magyarországon immáron második alkalommal nevezhettek a hazai bár-tenderek a budapesti elődöntőre, ahol 20 kiválasztott mutathatta be tehetségét és kreativitását a szakma legjobbjainak. A verseny tétje nem kisebb, mint a Bacardí örökség részesévé válni és nyomot hagyni a Bacardí történelmében. A nemzetközi döntőre Berlinben kerül sor, ahol minden ország legjobb versenyzője mérheti össze tudását és nyerheti el 2017 legjobb bártendere címét.


A verseny három győztese a koktélok koncepciójának megalkotásakor közös alapokhoz nyúlt vissza, mégis teljesen más koncepcióval ragadta meg a koktélkészítés lényegét. Gózon Péter saját korlátait állandóan feszegeti, amit győztes koktéljával, a Sin limites-szel is igyekszik kifejezni. Kalydy Gábor Péter a hagyományokat helyezte előtérbe, így a Bacardí család tradícióiban rejlő értékeire építette az Uvas Oro italt. Kocsis Tamás pedig a folyamatos küzdeni akarás és kitartás motiválja, amiket egy letisztult, mégis kerek italban, a Ganbattéban testesített meg.


„A Bacardí által életre hívott verseny különlegessége többek között abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalúan közelíti meg a bártender szakmát. A verseny során a koktél neve, időtállósága és egyéb szempontok mellett figyelembe vesszük az előadó fellépését, stílusát is. Olyan tehetségeket kere-sünk, aki a szakma hagyományai mellett nem félnek kísérletezni, újat és egyedit alkotni.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 zsűritagja, aki a márka hazai nagykövete is egyben.
„Túlzás nélkül állíthatom, hogy igazi különlegességeket kóstolhattunk az elődöntő során. Egy koktélt az ízén kívül számos dolog meghatároz, ezekben mind kiemelkedőt kellett alkotni a versenyzőknek, ami nem egyszerű feladat. Cserében viszont a tét sem kevés, hiszen a győztes koktél bekerül a Bacardí klasszikusok közé, készítője pedig egy világhírű márka jövőjét is alakíthatja, hozzátéve saját stílusát, egyéniségét.” – mondta el zsűritagunk, Iufriakova Elizavetha, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as világbajnoka, aki a márka kelet-európai nagykövete is egyben.


A szakmai zsűrit Elizavetán kívül Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete illetve Dez O’Conell a Brody Studio tulajdonosa alkotta.


Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.