Magyar bártenderek útban a világhír felé

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition idén is lehetőséget biztosít arra, hogy a legkiválóbb bártenderek megmutassák rátermettségüket, kreativitásukat, a legjobb versenyző pedig megalkothassa a Bacardí új klasszikus koktélját. Kitartás, hagyomány és kísérletezés – ezekből építkeztek a Bacardí Legacy koktélverseny nyertesei.

A hazai elődöntőn 20 tehetséges jelentkező igyekezett élőben is elvarázsolni a tapasztalt szakemberekből álló zsűrit. A koktélok alapösszetevőjét Bacardí Carta Blanca, a Bacardí Oro vagy a BACARDÍ Gran Reserva 8 Años közül választhatták ki a versenyzők. Az ital többi összetevőjét illetően színek, illatok és elkészítési technikák kavalkádja jellemezte a bártenderek munkáját.

A Bacardí Legacy Global Cocktail Competition a világ egyik legjelentősebb koktélversenye, mely 39 ország részvételével zajlik. Magyarországon immáron második alkalommal nevezhettek a hazai bár-tenderek a budapesti elődöntőre, ahol 20 kiválasztott mutathatta be tehetségét és kreativitását a szakma legjobbjainak. A verseny tétje nem kisebb, mint a Bacardí örökség részesévé válni és nyomot hagyni a Bacardí történelmében. A nemzetközi döntőre Berlinben kerül sor, ahol minden ország legjobb versenyzője mérheti össze tudását és nyerheti el 2017 legjobb bártendere címét.


A verseny három győztese a koktélok koncepciójának megalkotásakor közös alapokhoz nyúlt vissza, mégis teljesen más koncepcióval ragadta meg a koktélkészítés lényegét. Gózon Péter saját korlátait állandóan feszegeti, amit győztes koktéljával, a Sin limites-szel is igyekszik kifejezni. Kalydy Gábor Péter a hagyományokat helyezte előtérbe, így a Bacardí család tradícióiban rejlő értékeire építette az Uvas Oro italt. Kocsis Tamás pedig a folyamatos küzdeni akarás és kitartás motiválja, amiket egy letisztult, mégis kerek italban, a Ganbattéban testesített meg.


„A Bacardí által életre hívott verseny különlegessége többek között abban rejlik, hogy rendkívül sokoldalúan közelíti meg a bártender szakmát. A verseny során a koktél neve, időtállósága és egyéb szempontok mellett figyelembe vesszük az előadó fellépését, stílusát is. Olyan tehetségeket kere-sünk, aki a szakma hagyományai mellett nem félnek kísérletezni, újat és egyedit alkotni.” – mondta el Kovács Kálmán, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2017 zsűritagja, aki a márka hazai nagykövete is egyben.
„Túlzás nélkül állíthatom, hogy igazi különlegességeket kóstolhattunk az elődöntő során. Egy koktélt az ízén kívül számos dolog meghatároz, ezekben mind kiemelkedőt kellett alkotni a versenyzőknek, ami nem egyszerű feladat. Cserében viszont a tét sem kevés, hiszen a győztes koktél bekerül a Bacardí klasszikusok közé, készítője pedig egy világhírű márka jövőjét is alakíthatja, hozzátéve saját stílusát, egyéniségét.” – mondta el zsűritagunk, Iufriakova Elizavetha, a Bacardí Legacy Global Cocktail Competition 2013-as világbajnoka, aki a márka kelet-európai nagykövete is egyben.


A szakmai zsűrit Elizavetán kívül Kovács Kálmán a Bacardí magyarországi nagykövete illetve Dez O’Conell a Brody Studio tulajdonosa alkotta.


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.