Magyar csoki győzelme Londonban

Rangos nemzetközi elismerést zsebelt be egy magyar csokoládémanufaktúra: a Sweetic-et Londonban, az Academy of Chocolate Awards világversenyen díjazták.

Zala Judit és Zala Viktor manufaktúrájának ez a 39. nemzetközi szakmai díja, bonbonjaikat a Great Taste Awards is tucatnyi csillaggal díjazta, 2019-ben pedig egyenesen világelsők lettek.

Mind a csomagolás, mind maga a csokoládé kivitelezése és íze is ezüstérmet nyert a komplex, úgynevezett 'Brand Experience' kategóriában. A madagaszkári kakaóbabból készült 'Cacaology' bonbonszettjük a kakaó feldolgozásának fázisait mutatja be: "Hármasával találhatók ízenként: a zöld színű konkrétan a kakaótermés gyümölcshúsából készült, ami azért érdekes, mert tudomásom szerint sem Magyarországon, sem a világon még senki nem csinált ebből az alapanyagból bonbont" - mesélte Zala Judit, a manufaktúra csokimestere.

 

Íze édeskés, a licsihez hasonlít - Judit kedvence azonban a sárga színű, amely mogyorós-kávés ízvilágával és ropogós textúrájával már a kakaó a pörkölési fázisára utal.

A koncepció egyben edukációs célú is: a manufaktúra szeretné a tudatos, minőségi élelmiszerek fogyasztására ösztönözni az embereket. Erre találták ki a CsokiCOOLtúra programot is: iskolai osztályoknak és cégeknek is tartanak csokikészítéssel egybekötött csapatépítő programokat.

Forrás: Facebook / Euronews.com


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.