Magyar csoki győzelme Londonban

Rangos nemzetközi elismerést zsebelt be egy magyar csokoládémanufaktúra: a Sweetic-et Londonban, az Academy of Chocolate Awards világversenyen díjazták.

Zala Judit és Zala Viktor manufaktúrájának ez a 39. nemzetközi szakmai díja, bonbonjaikat a Great Taste Awards is tucatnyi csillaggal díjazta, 2019-ben pedig egyenesen világelsők lettek.

Mind a csomagolás, mind maga a csokoládé kivitelezése és íze is ezüstérmet nyert a komplex, úgynevezett 'Brand Experience' kategóriában. A madagaszkári kakaóbabból készült 'Cacaology' bonbonszettjük a kakaó feldolgozásának fázisait mutatja be: "Hármasával találhatók ízenként: a zöld színű konkrétan a kakaótermés gyümölcshúsából készült, ami azért érdekes, mert tudomásom szerint sem Magyarországon, sem a világon még senki nem csinált ebből az alapanyagból bonbont" - mesélte Zala Judit, a manufaktúra csokimestere.

 

Íze édeskés, a licsihez hasonlít - Judit kedvence azonban a sárga színű, amely mogyorós-kávés ízvilágával és ropogós textúrájával már a kakaó a pörkölési fázisára utal.

A koncepció egyben edukációs célú is: a manufaktúra szeretné a tudatos, minőségi élelmiszerek fogyasztására ösztönözni az embereket. Erre találták ki a CsokiCOOLtúra programot is: iskolai osztályoknak és cégeknek is tartanak csokikészítéssel egybekötött csapatépítő programokat.

Forrás: Facebook / Euronews.com


Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.