Magyar est az ARAZ-ban

Márciustól folklór programos vacsorával várja a külföldieket az ARAZ Étterem.

2019. március 1-jétől, minden pénteken 19 és 22 óra között A Hungarian FolkEmbassy (Magyar Népzenei Nagykövetség) előadásában, hagyományos nagy vonószenekari felállással, az est résztvevői betekinthetnek a több ezer éves múltra visszanyúló magyar kultúrába. Megismerkedhetnek a végletekig érzelemdús, néhol lágy, máskor ritmusosan csattogó - szatmári, kalotaszegi, mezőségi, székelyföldi és más magyar tájak népzenéjével.

Este 8 órától egy húsz perces néptáncbemutató során megtekinthetik az adott vidékek táncát és díszes népviseletét. Emellé a magyar konyha hagyományos remekeiből összeállított választékkal várja a vendégeket az ARAZ Étterem. A karakteres ízvilágú ételekhez egy üveg ásványvizet, három pohár kiváló minőségű magyar bort (a ház boraiból) vagy 3 pohár csapolt sört vagy 3 üveg rostos vagy szénsavas üdítőitalt és egy csésze kávét szolgálnak fel. Üdvözlő ital: Egy pohár pezsgő Ár: 12.490 Ft/ fő

A menüsor:

Előételek a büféről:

Mangalica a padlásról

Pecsenye kacsamáj zsírjában J

uhtúrós kőrözött

Töpörtyűkrém

Vegyes savanyúságok

 

Leves szervírozva:

Jókai csülkös bableves tejfelesen

 

Választható főételek szervírozva:

Harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával

Libacomb párolt almás káposztával, hagymás tört burgonyáv

Vegetáriánus rakottkrumpli

 

Desszertek a büféről:

Gundel palacsinta

Madártej

Rákóczi túrós

 

 

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.