Magyar est az ARAZ-ban

Márciustól folklór programos vacsorával várja a külföldieket az ARAZ Étterem.

2019. március 1-jétől, minden pénteken 19 és 22 óra között A Hungarian FolkEmbassy (Magyar Népzenei Nagykövetség) előadásában, hagyományos nagy vonószenekari felállással, az est résztvevői betekinthetnek a több ezer éves múltra visszanyúló magyar kultúrába. Megismerkedhetnek a végletekig érzelemdús, néhol lágy, máskor ritmusosan csattogó - szatmári, kalotaszegi, mezőségi, székelyföldi és más magyar tájak népzenéjével.

Este 8 órától egy húsz perces néptáncbemutató során megtekinthetik az adott vidékek táncát és díszes népviseletét. Emellé a magyar konyha hagyományos remekeiből összeállított választékkal várja a vendégeket az ARAZ Étterem. A karakteres ízvilágú ételekhez egy üveg ásványvizet, három pohár kiváló minőségű magyar bort (a ház boraiból) vagy 3 pohár csapolt sört vagy 3 üveg rostos vagy szénsavas üdítőitalt és egy csésze kávét szolgálnak fel. Üdvözlő ital: Egy pohár pezsgő Ár: 12.490 Ft/ fő

A menüsor:

Előételek a büféről:

Mangalica a padlásról

Pecsenye kacsamáj zsírjában J

uhtúrós kőrözött

Töpörtyűkrém

Vegyes savanyúságok

 

Leves szervírozva:

Jókai csülkös bableves tejfelesen

 

Választható főételek szervírozva:

Harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával

Libacomb párolt almás káposztával, hagymás tört burgonyáv

Vegetáriánus rakottkrumpli

 

Desszertek a büféről:

Gundel palacsinta

Madártej

Rákóczi túrós

 

 

 


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.