Magyar est az ARAZ-ban

Márciustól folklór programos vacsorával várja a külföldieket az ARAZ Étterem.

2019. március 1-jétől, minden pénteken 19 és 22 óra között A Hungarian FolkEmbassy (Magyar Népzenei Nagykövetség) előadásában, hagyományos nagy vonószenekari felállással, az est résztvevői betekinthetnek a több ezer éves múltra visszanyúló magyar kultúrába. Megismerkedhetnek a végletekig érzelemdús, néhol lágy, máskor ritmusosan csattogó - szatmári, kalotaszegi, mezőségi, székelyföldi és más magyar tájak népzenéjével.

Este 8 órától egy húsz perces néptáncbemutató során megtekinthetik az adott vidékek táncát és díszes népviseletét. Emellé a magyar konyha hagyományos remekeiből összeállított választékkal várja a vendégeket az ARAZ Étterem. A karakteres ízvilágú ételekhez egy üveg ásványvizet, három pohár kiváló minőségű magyar bort (a ház boraiból) vagy 3 pohár csapolt sört vagy 3 üveg rostos vagy szénsavas üdítőitalt és egy csésze kávét szolgálnak fel. Üdvözlő ital: Egy pohár pezsgő Ár: 12.490 Ft/ fő

A menüsor:

Előételek a büféről:

Mangalica a padlásról

Pecsenye kacsamáj zsírjában J

uhtúrós kőrözött

Töpörtyűkrém

Vegyes savanyúságok

 

Leves szervírozva:

Jókai csülkös bableves tejfelesen

 

Választható főételek szervírozva:

Harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával

Libacomb párolt almás káposztával, hagymás tört burgonyáv

Vegetáriánus rakottkrumpli

 

Desszertek a büféről:

Gundel palacsinta

Madártej

Rákóczi túrós

 

 

 


Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.