Magyar est az ARAZ-ban

Márciustól folklór programos vacsorával várja a külföldieket az ARAZ Étterem.

2019. március 1-jétől, minden pénteken 19 és 22 óra között A Hungarian FolkEmbassy (Magyar Népzenei Nagykövetség) előadásában, hagyományos nagy vonószenekari felállással, az est résztvevői betekinthetnek a több ezer éves múltra visszanyúló magyar kultúrába. Megismerkedhetnek a végletekig érzelemdús, néhol lágy, máskor ritmusosan csattogó - szatmári, kalotaszegi, mezőségi, székelyföldi és más magyar tájak népzenéjével.

Este 8 órától egy húsz perces néptáncbemutató során megtekinthetik az adott vidékek táncát és díszes népviseletét. Emellé a magyar konyha hagyományos remekeiből összeállított választékkal várja a vendégeket az ARAZ Étterem. A karakteres ízvilágú ételekhez egy üveg ásványvizet, három pohár kiváló minőségű magyar bort (a ház boraiból) vagy 3 pohár csapolt sört vagy 3 üveg rostos vagy szénsavas üdítőitalt és egy csésze kávét szolgálnak fel. Üdvözlő ital: Egy pohár pezsgő Ár: 12.490 Ft/ fő

A menüsor:

Előételek a büféről:

Mangalica a padlásról

Pecsenye kacsamáj zsírjában J

uhtúrós kőrözött

Töpörtyűkrém

Vegyes savanyúságok

 

Leves szervírozva:

Jókai csülkös bableves tejfelesen

 

Választható főételek szervírozva:

Harcsapaprikás juhtúrós csuszatésztával

Libacomb párolt almás káposztával, hagymás tört burgonyáv

Vegetáriánus rakottkrumpli

 

Desszertek a büféről:

Gundel palacsinta

Madártej

Rákóczi túrós

 

 

 


Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.
Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Új korszakba lép a Csányi Pincészet

Új korszakba lép a Csányi Pincészet 

A pincészetnél most megtörtént átalakulás nem csupán az üzleti stratégia modernizálását foglalja magában, hanem egy új, naprakész márka kialakítását is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.