Magyar éttermeket mutat be a CNN

Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.

Magyarország gazdag gasztronómiájában keverednek Európa, a Közel-Kelet és Ázsia hatásai - állapítja meg a CNN szerzője. A francia befolyás példájaként a libamájpástétom bukkan fel, míg a hét rétegű Dobos torta méltó párja Ausztria híres édességeinek.

Az ételekhez Magyarországon nagy adagokban és megfizethető áron lehet hozzájutni, hazánk tehát egy rémálom fitneszmániások számára, haspókoknak azonban paradicsom - elemzi a helyzetet a tudósító.

Gulyás - ez meg micsoda?

A cikk a gulyással indít, ez akár rossz hír is lehetne. Szerencsére egy innovatív példány került az ajánlóba, így nem a "mit akarnak ezek még mindig a gulasch-al" irányba fut ki a cikk. Amúgy meg mi a gulyás? Leves? Ez volna a pörkölt? Ez Magyarország nemzeti étele - adja meg a választ a szerző. A pörkölt és a leves keresztezése, egy gőzölgő tál finom, lassan főtt marhahús, sárgarépa, hagyma és rengeteg magyar pirospaprika.

Nehéz találni olyan éttermet, amely nem szolgálja fel ezt a fogást. A CNN a Budapest Bisztrót ajánlja gulyás tematikában.

A cikkben felbukkan egyebek között a lángos, a paprikás csirke és a hortobágyi húsos palacsinta is. Ez utóbbitól akár görcsbe is rándulhatna a magyar országimázsért aggódók gyomra, de nincs baj, hiszen a CNN kóstolója a Pierrot egyik asztalán szembesült ezzel a fogással.

Édesség is van bőven a cikkben, dobos, somlói, Eszterhazy...- fejezi be az InfoRádió cikke.

Forrás: InfoRádió


Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.