Magyar éttermeket mutat be a CNN

Folytatódik a CNN magyar "sorozata". Ezúttal a gasztronómia kerül sorra: "paprika chicken, goulash, langos, kurtoskalacs". A szerző sok helyet kipróbált: megfordult a Fakanálban, a Gundelben és például a Budapest Bisztróban, de ellátogatott Szentendrére és Tihanyba is - adta hírül az InfoRádió.

Magyarország gazdag gasztronómiájában keverednek Európa, a Közel-Kelet és Ázsia hatásai - állapítja meg a CNN szerzője. A francia befolyás példájaként a libamájpástétom bukkan fel, míg a hét rétegű Dobos torta méltó párja Ausztria híres édességeinek.

Az ételekhez Magyarországon nagy adagokban és megfizethető áron lehet hozzájutni, hazánk tehát egy rémálom fitneszmániások számára, haspókoknak azonban paradicsom - elemzi a helyzetet a tudósító.

Gulyás - ez meg micsoda?

A cikk a gulyással indít, ez akár rossz hír is lehetne. Szerencsére egy innovatív példány került az ajánlóba, így nem a "mit akarnak ezek még mindig a gulasch-al" irányba fut ki a cikk. Amúgy meg mi a gulyás? Leves? Ez volna a pörkölt? Ez Magyarország nemzeti étele - adja meg a választ a szerző. A pörkölt és a leves keresztezése, egy gőzölgő tál finom, lassan főtt marhahús, sárgarépa, hagyma és rengeteg magyar pirospaprika.

Nehéz találni olyan éttermet, amely nem szolgálja fel ezt a fogást. A CNN a Budapest Bisztrót ajánlja gulyás tematikában.

A cikkben felbukkan egyebek között a lángos, a paprikás csirke és a hortobágyi húsos palacsinta is. Ez utóbbitól akár görcsbe is rándulhatna a magyar országimázsért aggódók gyomra, de nincs baj, hiszen a CNN kóstolója a Pierrot egyik asztalán szembesült ezzel a fogással.

Édesség is van bőven a cikkben, dobos, somlói, Eszterhazy...- fejezi be az InfoRádió cikke.

Forrás: InfoRádió


Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.