A rendszerváltás egyik korai előszeleként érkezett meg 1988-ban a Régiposta utcába a McDonald’s első magyarországi étterme. Ekkor még 60 ezer forint körüli összegeket fizettünk ki a frissen gyártott, néha már négyütemű Trabantokért, és 43 forintot az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Big Mac szendvicsekért. Az árak, a gazdasági, társadalmi viszonyok hatalmasat változtak az elmúlt évtizedek alatt, a Big Mac és a Sajtburger azonban örök kedvencek. Az étteremhálózat évről-évre a változó fogyasztói igényeknek megfelelő újításokkal és nemzeti kóstolókkal is frissítette a kínálatot. Az elmúlt 20 év alatt a vendégek gasztronómiai kirándulást tehettek számos országba, többek között megismerkedhettek a görög, az olasz, a kínai, az amerikai, a mexikói, a francia konyha jellemző ételeivel. A huszadik évforduló alkalmából született az ötlet, hogy a McDonald’s magyarországi történetének 20. évfordulójára – történetében először – magyar ételválasztékkal lepje meg vendégeit. Olyan ételek kerültek az október 28-án induló választékba, amelyeket mindenki jól ismer otthonról, és amelyek valódi slágerei a magyar konyhának. A választék kialakításánál a lehető legtökéletesebb, a magyar konyhának megfelelő ízek megteremtése mellett szempont volt, hogy a McDonald’s szigorú sztenderdjei alapján és korszerű technológiájával elkészíthető ételek kerüljenek a tálcákra. Az éttermek kínálata így a következő hetekben olyan népszerű magyar ételekkel egészül ki, mint a bundáskenyér, a lángos, a paprikás szendvics, vagy az aranygaluska. Ha a promóció sikeres lesz, elképzelhető, hogy a magyar termékekkel, így például a reggeliben kapható bundáskenyérrel később az állandó választékban is találkozhatunk, talán még külföldön is.
Magyar ízek a McDonald's-ban
Néhány igazi hazai specialitást, köztük bundás kenyeret, lángost, fasírtot és aranygaluskát kínál október 28-án kezdődő promóciójában a McDonald’s abból az alkalomból, hogy éppen húsz éve nyitották meg a lánc első magyarországi étteremét a Régiposta utcában. A McDonald's éttermeiben azóta 1 milliárdan fordultak meg.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe
Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon
A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért
Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo
Kannabiszt találtak bennük.

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján
Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben
A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken
Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn
A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak.

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban
Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.

Hamburger – mindenek felett?
Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.