Magyar ízek a McDonald's-ban

Néhány igazi hazai specialitást, köztük bundás kenyeret, lángost, fasírtot és aranygaluskát kínál október 28-án kezdődő promóciójában a McDonald’s abból az alkalomból, hogy éppen húsz éve nyitották meg a lánc első magyarországi étteremét a Régiposta utcában. A McDonald's éttermeiben azóta 1 milliárdan fordultak meg.

A rendszerváltás egyik korai előszeleként érkezett meg 1988-ban a Régiposta utcába a McDonald’s első magyarországi étterme. Ekkor még 60 ezer forint körüli összegeket fizettünk ki a frissen gyártott, néha már négyütemű Trabantokért, és 43 forintot az azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Big Mac szendvicsekért. Az árak, a gazdasági, társadalmi viszonyok hatalmasat változtak az elmúlt évtizedek alatt, a Big Mac és a Sajtburger azonban örök kedvencek. Az étteremhálózat évről-évre a változó fogyasztói igényeknek megfelelő újításokkal és nemzeti kóstolókkal is frissítette a kínálatot. Az elmúlt 20 év alatt a vendégek gasztronómiai kirándulást tehettek számos országba, többek között megismerkedhettek a görög, az olasz, a kínai, az amerikai, a mexikói, a francia konyha jellemző ételeivel. A huszadik évforduló alkalmából született az ötlet, hogy a McDonald’s magyarországi történetének 20. évfordulójára – történetében először – magyar ételválasztékkal lepje meg vendégeit. Olyan ételek kerültek az október 28-án induló választékba, amelyeket mindenki jól ismer otthonról, és amelyek valódi slágerei a magyar konyhának. A választék kialakításánál a lehető legtökéletesebb, a magyar konyhának megfelelő ízek megteremtése mellett szempont volt, hogy a McDonald’s szigorú sztenderdjei alapján és korszerű technológiájával elkészíthető ételek kerüljenek a tálcákra. Az éttermek kínálata így a következő hetekben olyan népszerű magyar ételekkel egészül ki, mint a bundáskenyér, a lángos, a paprikás szendvics, vagy az aranygaluska. Ha a promóció sikeres lesz, elképzelhető, hogy a magyar termékekkel, így például a reggeliben kapható bundáskenyérrel később az állandó választékban is találkozhatunk, talán még külföldön is.

Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.