A séf Magyarországgal egy éghajlati övön lévő - Hokkadio szigetén lévő organikus kertészet étteremében dolgozik, ahol a helyiek számára tálalja a magyar konyhát, rizsmentes büfével, minőségi alapanyagokra támaszkodva, jól alkalmazott kreativitással.
A japánok nyitottak az újra, az ismerős alapanyagokat szívesen kóstolják meg más kontextusban. Vannak visszatérő vendégei és ezeknek a vendégeknek már azt is tudják, hogy mit szeretnének újra és újra megkóstolni a magyar gasztronómia kínálatából.
Moldován Viktor számára az alapanyagok hozzáférése a nem volt problémás, hiszen mivel a sziget hasonló éghajlati adottságokkal bír, mint hazánk, szinte minden megtermelhető ott is. Idén Tokachi Hills birtokon mangalicafarmot létesítettek, így ennek a húsnak a beszerzésével kapcsolatos esetleges nehézségek is elhárultak, a helyben nem kapható alapanyagok mennyisége 10 % alá csökkent, a külhoni beszerzések listájának élén azonban maradt a libamáj és a pirospaprika.
Wessely Márta cikkét bővebben erre a linkre kattintva olvashatják.
Forrás: Príma Konyha