Magyar konyha Japánban

Moldován Viktor séf 12 éve él Japánban.12 éve az Onyxból csábították el a szigetországba, ahol 5 évig a kinti nagykövetségen dolgozott, majd innen ment a Tokachi Hills birtokra, ahol a kertbe látogató vendégek számára fenntartott két étterem egyikét, a Víz névre keresztelt magyar éttermet viszi, egyre nagyobb sikerrel.

A séf Magyarországgal egy éghajlati övön lévő - Hokkadio szigetén lévő organikus kertészet étteremében dolgozik, ahol a helyiek számára tálalja a magyar konyhát, rizsmentes büfével, minőségi alapanyagokra támaszkodva, jól alkalmazott kreativitással.

A japánok nyitottak az újra, az ismerős alapanyagokat szívesen kóstolják meg más kontextusban. Vannak visszatérő vendégei és ezeknek a vendégeknek már azt is tudják, hogy mit szeretnének újra és újra megkóstolni a magyar gasztronómia kínálatából.

Moldován Viktor számára az alapanyagok hozzáférése a nem volt problémás, hiszen mivel a sziget hasonló éghajlati adottságokkal bír, mint hazánk, szinte minden megtermelhető ott is. Idén Tokachi Hills birtokon mangalicafarmot létesítettek, így ennek a húsnak a beszerzésével kapcsolatos esetleges nehézségek is elhárultak, a helyben nem kapható alapanyagok mennyisége 10 % alá csökkent, a külhoni beszerzések listájának élén azonban maradt a libamáj és a pirospaprika.

Wessely Márta cikkét bővebben erre a linkre kattintva olvashatják.

Forrás: Príma Konyha


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.