Az országban 2013 óta osztják ki a World Bread Awards díjat. A Szuperfarm.hu beszámolója szerint több kategóriában versenyeznek: legjobb ciabatta, legjobb fehér kenyér, legjobb gyümölcskenyér, legjobb kenyércipó. A kenyércipó kategóriát és ezen felül a fődíjat a Pokesdown városának péksége, a M’s Bakery nyerte, melynek tulajdonosa Nádházi István.
A rendkívül nagyszabású rendezvényen számos világhírű pékmester zsűrizett, köztük olyan hírességek, mint „a breton Richard Bertinet, Stephen Hallam, a Dickinson and Morris sztárja vagy Dr. John Foster, a BBC Viktoriánus pékek sorozatából. A Westminster Cathedral Hallban tartott eseményre futárral, taxival vagy személyesen szállították ropogósan friss kenyereiket a pékek.” – írta a Szuperfarm.
Nádházi elmondta, hogy organikus kovászos kenyerük 90 százaléka liszt, 5 százaléka korpás liszt, 5 százaléka rozs. Kérge vékony és ropogós, textúrája kívánatosan rágós, íze enyhén savanykás. A pékmester szerint francia hagymalevessel remek. Állítása szerint pozitív, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a kovásszal készült „igazi” kenyér iránt, hiszen jobb bélflórának és könnyebb megemészteni.
Forrás: Magyar Konyha