Magyar sikerek a Wine & Spirit-en

Szepsyt és a Royal Tokajit is beválasztották a világ legjobb 100 borászata közé, a Wine&Spirit magazin idei Top 100 kóstolóján - jelentette a Burkultusz

A vetélkedésen 12,500 bor alapján értékelte a szakmai zsűri az amerikai, európai, és ausztrál borászatok teljesítményét.

A magyarok 3-3 borral értek el helyezést a nemzetközi kategóriában: a Royal Tokaji legjobban szereplő bora a 2003-as Tokaji Esszencia volt, ami 95 pontot kapott, de jól szerepelt a 2007-es Tokaji 5 Puttonyos Aszú 93 ponttal, és a 2007-es Tokaji Betsek 6 Puttonyos Aszú, amit 94 pontra értékelt a zsűri.

Szepsyék aszú helyett furminttal, és szamorodnival készültek. A 2008-as Tokaji Szamorodnijuk 95, a 2009-es Tokaji Furmintjuk, pedig 92 pontot kapott, a 2008-as Tokaji Szent Tamás Furmintot, pedig 96 pontra értékelték a San Francisco-ban tartott kóstolón.

12,500 féle bort értékelt a szakmai zsűri, ez alapján kerültek kiválasztásra a borászatok, melyeket területi hovatartozás alapján, két kategóriába csoportosítottak. Az eredmények alapján, idén leginkább a Napa-völgy, Sonoma, és Columbia-völgy borai, borászatai szerepeltek jól az Egyesült Államok színteréről.

A nemzetközi mezőnyben a legtöbb borászat Franciaországból került ki, leginkább a Rhone-völgyéből, Burgundiából, és Champagne-ból, összesen 16. Érdekesség, hogy idén Bordeaux-ból egy borászat sem került a listára. A németek 4 borászattal szerepeltek, 3-mal a Mosel-völgyéből. De több, Ausztráliából, Új-Zélandról, Chiléből, és Portugáliából származó borászat is bekerült a legjobbak közé.

A Wine&Spirit teljes listája itt olvasható.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.