Magyar sikerek a Wine & Spirit-en

Szepsyt és a Royal Tokajit is beválasztották a világ legjobb 100 borászata közé, a Wine&Spirit magazin idei Top 100 kóstolóján - jelentette a Burkultusz

A vetélkedésen 12,500 bor alapján értékelte a szakmai zsűri az amerikai, európai, és ausztrál borászatok teljesítményét.

A magyarok 3-3 borral értek el helyezést a nemzetközi kategóriában: a Royal Tokaji legjobban szereplő bora a 2003-as Tokaji Esszencia volt, ami 95 pontot kapott, de jól szerepelt a 2007-es Tokaji 5 Puttonyos Aszú 93 ponttal, és a 2007-es Tokaji Betsek 6 Puttonyos Aszú, amit 94 pontra értékelt a zsűri.

Szepsyék aszú helyett furminttal, és szamorodnival készültek. A 2008-as Tokaji Szamorodnijuk 95, a 2009-es Tokaji Furmintjuk, pedig 92 pontot kapott, a 2008-as Tokaji Szent Tamás Furmintot, pedig 96 pontra értékelték a San Francisco-ban tartott kóstolón.

12,500 féle bort értékelt a szakmai zsűri, ez alapján kerültek kiválasztásra a borászatok, melyeket területi hovatartozás alapján, két kategóriába csoportosítottak. Az eredmények alapján, idén leginkább a Napa-völgy, Sonoma, és Columbia-völgy borai, borászatai szerepeltek jól az Egyesült Államok színteréről.

A nemzetközi mezőnyben a legtöbb borászat Franciaországból került ki, leginkább a Rhone-völgyéből, Burgundiából, és Champagne-ból, összesen 16. Érdekesség, hogy idén Bordeaux-ból egy borászat sem került a listára. A németek 4 borászattal szerepeltek, 3-mal a Mosel-völgyéből. De több, Ausztráliából, Új-Zélandról, Chiléből, és Portugáliából származó borászat is bekerült a legjobbak közé.

A Wine&Spirit teljes listája itt olvasható.


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.