Magyar sörös siker

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelkedő eredményeket értek el a Soproni Óvatos Duhajok a világ egyik legismertebb sörversenyén, az International Beer Challange-en. A 2017-ben bronzérmes IPA után a Soproni Óvatos Duhaj APA arany minősítést szerzett Ale kategóriában, míg a Meggy Ale bronz minősítést nyert az ízesített sörök között. A Magyarországon gyártott sörök közül csupán ez a két termék ért el dobogós helyezést. 

A 23. alkalommal megrendezett International Beer Challange-re ebben az évben 38 országból összesen 900 minta érkezett.  A 60 zsűritag Londonban gyűlt össze, hogy végigkóstolja a jelöletlen sörmintákat. Összesen 64 arany, 196 ezüst és 282 bronz minősítést osztottak ki a sörkülönlegességek gyártóinak, akik Brazíliától Mianmarig gyakorlatilag az egész világot képviselték.

„Fantasztikus érzés, hogy a fogyasztói visszajelzések mellett a szakma is elismeri a termékeinket, ez az összes nálunk dolgozó kollégánk közös sikere, amire méltán lehetünk büszkék. A Soproni Óvatos Duhaj IPA, amely az első felsőerjesztésű sör volt a portfóliónkban már önmagában egyedülálló siker a piacon, ezt a sikert pedig megkoronázta a Meggy Ale, hiszen jóval meghaladta az értékesítés a tervezett számokat, az IPA fantasztikus kiegészítője ez a családban.” – mondta Szabó Dalma, a Soproni márkamenedzsere. „Fontosnak tartjuk, hogy erős legyen a jelenlétünk a sörkülönlegességek között, és olyan söröket is kipróbáljanak és megismerjenek a fogyasztóink, mint az APA, mellyel a célunk egy szűkebb fogyasztói réteg elérése, aki kíváncsi az új, igazán karakteres ízekre” – tette hozzá.

A Soproni Óvatos Duhaj APA karakteres ízét a Simcoe és Chinook komlónak köszönheti. Ezek a keserűség mellett gyümölcsös ízt adnak a sörnek, a tapasztalt sörkóstolók érezhetik benne a bogyós gyümölcsök vagy akár barack ízét. Ez a felsőerjesztésű sör az IPA-hoz hasonlóan hidegkomlózással készül, a Soproni Sörgyár komlórakétájának segítségével.

A Soproni Óvatos Duhaj Meggy Ale készítésében az extra csavar az, hogy a sörlé és a meggyből készült gyümölcslé együtt érlelődik. Ennek köszönhető az átütően meggyes, mégis sörös íz. Jó hír az Óvatos Duhaj Meggy rajongóinak, hogy ez a különlegesség hamarosan üvegcsomagolásban is kapható lesz az üzletekben. 

Az immár négytagú Soproni Óvatos Duhaj család pár héten belül Porter sörrel bővül, amely a zsűri és a fogyasztók döntése alapján az Első Soproni Sörverseny győztese, jövőre pedig az International Beer Challange egyik indulója lehet.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.