Magyarország ízei palackba zárva: 750

Ahány ember, annyi ízlés, ahány hangulat, annyiféle bor. Létezik azonban az univerzálisan jónak nevezhető bor, ami nem drága, nem édes vagy száraz, hanem mindig pont azt nyújtja, amit a fogyasztója az adott pillanatban elvár tőle.  Ezt üzeni a 750 brand, mely több mint 50 hazai pince közel 400 borát képviseli.

A 750 egy kreatív boros kezdeményezés az Ital Magyarországtól, melynek fő célja, hogy formálja a fogyasztó ízlését, fejlessze a borfogyasztási kultúráját.

Az új brand lényege, hogy a bort ismerő és szerető fogyasztónak nem az évjárat, a márka vagy az elért versenyeredmény számít, hanem, hogy ízlik-e neki a bor vagy sem.



Minden évszakban/ napszakban/ élethelyzetben más és más bort kíván a fogyasztó, a 750 pedig attól különleges, hogy a széles palettáról mindig megtalálja a fogyasztó az adott hangulatához illő italt. 

A 750 brand több mint 50 hazai, magas minőséget képviselő pince közel 400 remek borának képviseletét látja el nemzetközi- és hazai láncok, valamint nagykereskedő partnerek felé. Ide sorolhatjuk többek között a Kristinus, a Bock Pince, a Lajvér, a Vinatus, a Bodri Pince, a Takler Pince, a Royal Tokaj, a Frittmann Pince, a Thummerer Pince, a Polgár Pincészet, a Laposa Pincészet, a Mészáros Pince, a Bolyki Pincészet, Gál Tibor borait, valamint a Freixenet cava-it is. Saját pincészetükből származó boraik is nagy népszerűségnek örvendenek a fogyasztók körében: a Velence ötösfogata a letisztult stílusával hódít, míg a Balaton 750 vidám darabjai a nyárias, fiatalos életérzés átadására helyezik a hangsúlyt. A Bognár Pincészet színes választékából pedig mindenki megtalálja a hangulatához illő bort: legyen az akár Bognár Borbirtok, akár Corvus Tokaj, Báthory vagy Lovassy.

S hogy mi is a 750 valójában? A talaj, a zöldmunka, a nap, a szüret, a pince, a palack, a címke, a márka, az íz, az öröm. Ez minden a borról, ez a 750.

Forrás: Élelmiszer Online


Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.