Magyarország legjobb lángosozóját keresik

Kedvenc lángosozó a Balaton parton vagy éppen egy budapesti strandon, esetleg egy nyüzsgő piacon az ország bármely pontján? A Vénusz Lángos Voks oldal segítségével mindenki megtalálhatja, hol érdemes ezt a magyar street food klasszikust megkóstolni.

Már ötödik alkalommal hirdeti meg a Vénusz - a finom lángosok elengedhetetlen hozzávalója - az országos lángosversenyt. Idén a teljes szavazási platform megújul és a verseny a www.langosvoks.hu oldalra költözik, ahol még könnyebben lehet lángosozókat keresni és szavazni rájuk, valamint a lángosozók is egyszerűbben nevezhetik lángossütőjüket.

A Vénusz Lángos Voks célja, hogy felkutassa az ország legjobb lángosait és lángossütőit. A felhasználók az oldalon megtalálhatják, mely régióban hol érdemes beállni a sorba egy finom lángosért, a lángosozók pedig ringbe szállhatnak a Vénusz által felajánlott nyereményekért. A lángos-rajongók nemcsak ajánlásukkal tehetik le voksukat kedvenc lángosozójuk mellett, hanem a Vénusz Lángos Voks oldalon nevezhetik, és szavazhatnak is a legfinomabb lángost kínáló helyre. A verseny idén is nagyon izgalmasnak ígérkezik, hiszen ezúttal is felállhat a képzeletbeli dobogó mindhárom fokára egy-egy nyertes. Ezen felül, hagyományos módon, egy a balatoni régióból nevező lángossütő is különdíjban részesül.

Az aranyérmes hely a „Vénusz kedvenc lángosozója 2016” megtisztelő címen kívül 500 liter minőségi Vénusz napraforgó-étolajat nyer, míg a második helyezettnek a kitüntetés mellett 300 liter, a harmadik helyezettnek pedig 200 liter napraforgó-étolaj a jutalma.

A Balaton környékén kiemelten sok lángosozó található, ezért szinte magától értetődő, hogy a Vénusz különdíjat ad át a legtöbb szavazatot gyűjtő balatoni lángosozónak is. A „Vénusz kedvenc balatoni lángosozója 2016” cím leendő birtokosa szintén 500 liter napraforgó-étolaj nyereményben részesül, hogy a következő szezonban abban süthesse aranybarnára a finomabbnál finomabb lángosokat.

A verseny 2016. június 8-tól augusztus 20-ig a Vénusz Lángos Voks oldalon érhető el. Itt bárki nevezhet lángosozót, szavazhat kedvenc helyére, valamint értékelheti is azt. Az oldal nem csupán szavazásra használható, hanem igazi lángos-térképként is funkcionál, hiszen könnyedén felkutathatók azok a helyszínek, ahol érdemes kipróbálni a klasszikus sajtos-tejfölös vagy esetleg egy-egy különlegesebb változatot.

Az elmúlt évekhez hasonlóan nem csupán lángosozóként éri meg részt venni a versenyen, hanem szavazni is érdemes, hiszen a voksolók között a Vénusz öt darab Lamart 320VEC edényt sorsol ki. Ez az edény ideális bő olajban sült ételek elkészítéséhez, így tökéletes lángos is süthető benne.


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.