Mangalica és eper az idei Gourmet fesztivál sztárja

Idén túllép az ország határain, és a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat a Gourmet Fesztivál, melynek során a legkiválóbb magyar éttermek mellett szlovén, lengyel és szlovák sztárséfek fogásait is kóstolhatják a látogatók május 18. és 21. között a Millenáris Parkban.

Mangalica és eper a fókuszban

Míg a korábbi években egy-egy étel került középpontba, tavaly már két alapanyagra fókuszált a Gourmet Fesztivál. Idén saját specialitásaik mellett ismét két alapanyagból, ezúttal mangalicából, illetve eperből készült fogásokkal készülnek a legjobb magyar éttermek séfjei - közölték az MTI-vel a szervezők.

Mint a közlemény emlékeztet, a fesztivál immár hagyományosan felsorakoztatja Magyarország legkiválóbb éttermeit, így egy kisebb séta közben megkóstolható az egész ország legjobb séfjeinek kínálata a trendi vidéki konyháktól a Michelin-csillagos éttermekig.

A szakácsvilág nemzetközi sztárjai

A Gourmet a régió kulináris színterének legjavából is hív vendégeket Budapestre. Az éttermeken túl idén is jelen lesznek a legjobb magyar cukrászdák, borászatok, sörfőzdék, pálinkakészítők, és a kézműves élelmiszerek széles választéka is megtalálható lesz.

A magyar gasztronómia legnagyobbjai és gasztrocelebjei mellett így a nemzetközi konyha kiemelkedő alakjai is feltűnnek. A fesztiválra érkezik az év elején a világ legjobb női séfjének választott Ana Ros, a szlovén Hisa Franko étterem séfje, és itt lesz a regionális konyha másik jeles képviselője, Wojciech Amaro, aki sokáig a világ két kiemelkedő séfje, Ferran Adriá (El Bulli) és Rene Redzepi (Noma) mellett dolgozott. Később saját éttermével megszerezte Lengyelországnak az első Michelin-csillagot, a világ legjobb éttermeit számon tartó The world's 50 best restaurants listáján pedig a régió egyik felfedezettjeként szerepel.

Szintén a Gourmet vendége lesz Anna Olson cukrász, a Food Network TV műsorok sztárja, számos bestseller szerzője, és bemutatót tart az ázsiai konyhájáról ismert pozsonyi Fouzoo étterem is. A magyar felhozatalból minden napra jut egy-egy Michelin-csillagos séf, de színpadra lép Széll Tamás és a magyar Bocuse d'Or-csapat is.

Hazai gasztrocelebek

A gasztroszínpadon szerepel többek között Bernáth József, Steiner Kristóf, valamint Gianni Annoni is. Idén nemcsak a színpadon, de exkluzív vacsorák keretében is találkozhat a közönség a legjobb séfekkel. Ana Ros, Wojciech Amaro és Széll Tamás menüire érdemes már előzetesen jegyet váltani, de lesz magyar Michelin all-star, illetve a legjobb vidéki séfek által prezentált vacsora is.

Workshopok, családi- és gyerekprogramok

A színpadi programokon és exkluzív vacsorákon túl ismét lesznek workshopok, ahol a szakma legjobbjaitól és neves séfektől tanulhatnak a résztvevők a legkülönbözőbb témákban, továbbá idén még több gyerek- és családi programmal készül a fesztivál - közölték a szervezők.

Forrás: Vendég&Hotel Online / MTI


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.