Már Balatonfüreden is vár a Velencei-tó kedvenc bisztrója

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli - a nemrég bezárt Mór 24 helyére érkezik a második egység.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.

Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és Groenk klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás - sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burgerük nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá. 

A bisztró kinálaton kívül egy szűk, de nagyon minőségi delikát kínálatuk is van, többek között mangalica kolbászok és számos más mangalica termék, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok és a kínálatban, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már 30 sörklubon és borklubon, volt sushi és indiai vacsorájuk és workshopjuk is, de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóak aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

„A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk.” – meséli Juhász Emese, társtulajdonos. „November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-gyel, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni az ingatlant.”

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább.

A nyitásra, azaz december 16-ra egy közös eseményt is szerveznek a Mór24-gyel: a Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel.

Forrás: Groenk Deli


A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.