Már Balatonfüreden is vár a Velencei-tó kedvenc bisztrója

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli - a nemrég bezárt Mór 24 helyére érkezik a második egység.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.

Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és Groenk klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás - sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burgerük nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá. 

A bisztró kinálaton kívül egy szűk, de nagyon minőségi delikát kínálatuk is van, többek között mangalica kolbászok és számos más mangalica termék, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok és a kínálatban, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már 30 sörklubon és borklubon, volt sushi és indiai vacsorájuk és workshopjuk is, de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóak aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

„A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk.” – meséli Juhász Emese, társtulajdonos. „November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-gyel, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni az ingatlant.”

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább.

A nyitásra, azaz december 16-ra egy közös eseményt is szerveznek a Mór24-gyel: a Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel.

Forrás: Groenk Deli


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.