Már Balatonfüreden is vár a Velencei-tó kedvenc bisztrója

Balatonfüreden nyitja meg második delijét a Velencén már lassan három éve üzemelő Groenk Deli - a nemrég bezárt Mór 24 helyére érkezik a második egység.

„Az élet úgy hozta, hogy átugrunk a Balatonra és december 15-én megnyitjuk a balatonfüredi delinket is a Jókai Mór utca 24-ben. A Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik. Reméljük, legalább annyira szeretni fogjátok, mint a velenceit, mi szívünket, lelkünket beleadjuk ebbe is.” – olvashattuk a velencei Groenk Deli facebook posztjában.

Úgy jellemzik magukat, mint egy laza bisztró és deli egy vagány faszenes grillel.

Étlapjuk és koncepciójuk nem változik Balatonfüreden sem: faszenes grillben készült ételeket kínálnak, steakeket, az ország egyik legjobb burgerét és Groenk klasszikusokat, mint a zöldborsófőzelék, a töltött paprika, a rántott csirke és persze a nagy kedvenc császármorzsa. Szűk, de stabil étlapjuk van. Ezen kívül jó borokkal, házi üdítőkkel, kisüzemi – köztük saját márkás - sörökkel, saját ginükkel és specialty kávéval várják a vendégeket.

A velencei Groenk Deli egyébként 2023-ban Az Év Burger Étterme lett a nemzetközi Innovation & Excellence Awardon. Nem csoda, burgerük tökéletesítésén rengeteget dolgoztak.

A hamburgerbucikat házilag sütik, a marhaburgerükbe Charolais marhahúspogácsa kerül, mindez a lehető legjobb minőségű szószokkal és feltétekkel kiegészülve. A burgerük nincs túlpakolva, ez az egyik titok: ha jó a hús és a buci, nem sok minden más kell már hozzá. 

A bisztró kinálaton kívül egy szűk, de nagyon minőségi delikát kínálatuk is van, többek között mangalica kolbászok és számos más mangalica termék, az ország legjobb sajtkészítőinek sajtjai, de megtalálhatók mustárok, lekvárok, szörpök, ketchup, savanyúságok és a kínálatban, elsősorban hazai beszállítóktól.

Velencén havonta többször szerveznek közösségépítő gasztro- és kulturális eseményeket, túl vannak már 30 sörklubon és borklubon, volt sushi és indiai vacsorájuk és workshopjuk is, de rendszeresek a pizza napok, az irodalmi estjeik is. Hasonlóak aktív lendülettel nyitnak most Balatonfüreden is.

„A balatoni nyitás elég hirtelen jött, még akkor is, ha egy ideje már dolgozunk azon, hogy az országban további Groenk Deliket nyissunk.” – meséli Juhász Emese, társtulajdonos. „November elején vettük fel a kapcsolatot a korábbi bérlővel, a Mór24-gyel, valamint az ingatlan tulajdonosával, és december elején sikerült is kibérelni az ingatlant.”

Mivel a nyitás nagyon hirtelen jött, az első két hétben egy szűkített étlappal várják a vendégeket, de január elejétől már teljes gőzzel üzemelnek tovább.

A nyitásra, azaz december 16-ra egy közös eseményt is szerveznek a Mór24-gyel: a Groenk beköltözik, a Mór24 elköltözik címmel.

Forrás: Groenk Deli


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.