Hónapok óta zajlik a folyamatos felkészülés a gasztronómiai világszövetség (WACS) szakácsversenyének közép-európai döntőjére, melyen három magyar fiatal képviseli hazánkat, Elek Richárd (Fausto) felnőtt szakács, Hack Barnabás (Costes) junior szakács és Domonkos Dávid (Horváth Cukrászda Budapest) felnőtt cukrász kategóriában.
A tegnapi napon mutatkozott be először hivatalosan is versenymenüjével Elek Richárd, melyet végigkóstolt Ruszinkó Ádám a Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkára is.
Richárdnak 3 óra áll rendelkezésre, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse 3 fogásos versenymenüjét, melyet 5 perces időközönként tálalnak egymás után a versenyzők.
Az idei évben a kötelező alapanyagok:
• előétel (hal) – Halibut, skót lazac, Szent Jakab kagyló, wasabi
• főétel – holland borjú bélszín, lapocka és velő
• desszert – Valrhona Grand Cru Manjari csokoládé (64%), Dilmah tea
A versenyt 2015. október 1-4. között rendezik meg a prágai PVA For Gastro&Hotel szakkiállításon 35 ezer látogató előtt. A tét nagy, a világszövetség hét régiójából a felnőtt szakácsoktól az első kettő, a junior szakácsnál és cukrászoknál pedig az első helyezettek jutnak tovább a 2016-os világdöntőbe - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).