Már iPad-del állíthatod össze az éttermi menüd

Amikor Steve Jobs bemutatta az tabletet másfél éve, egyből felbukkantak hírek arról, hogy milyen alkalmazási területet tartanak elképzelhetőnek a felhasználók - írja Magyarósi Csaba az appleblog.blog.hu-n.

Az egyik legizgalmasabbnak az a koncepció tűnt, amelyik iPaddel helyettesítette volna az étlapot: az elképzelés szerint a tabletet nyomogatva adhattuk volna le a megrendeléseket, és a kijelzőn azt is megnézhettük volna, hogy a kiválasztott étel hogy is fest valójában. Jól jön ez olyan éttermekben, ahol fogalmunk sincs, hogy milyen nyelven beszélnek.

Abból a koncepcióból aztán nem lett semmi, én legalábbis nem nagyon emlékszem olyan hírre, ami a megvalósulásról számolt volna be, most viszont felbukkant egy videó, ami az alapötletet némiképp felturbózva lényegében megvalósította azt.

A tabletek a kaliforniai Stackedben jelentek meg, interaktív étlapként. A nagy cucc az egészben nem a gombnyomásos rendelés, vagy a fotók nézegetése, hanem az, hogy a technológiára építve magadnak állíthatod össze az ebéded: ha kell egy kis bacon, behúzod, ha nem kell hagyma, kidobod.

A rendszer azért egy kicsit bugosnak tűnik, a spéci szoftver mintha nem lenne elég gördülékeny, meg-megakad, ráadásul valami ocsmány tokba is rakták az iPadet, ami hatalmas területet foglal el az asztalból, de az alapötlet mindenképpen jó, a Stacked az Appleblog támogatásával üzemelhet tovább, ami bizonyára sokat jelent nekik. (appleblog.blog.hu)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.