Már két Michelin csillag ragyog Budapesten!

A Gerendai Károly tulajdonában lévő budapesti Costes étterem a tavalyi siker után az idén újrázott, azaz megtartotta Michelin-csillagát, de újoncként felzárkózott mellé a szintén fővárosi Onyx is - adta hírül a Napi Online.

A Napi Online híradása szerint a Michelin Main Cities of Europe 2011-ben további négy Bib Gourmand kitüntetést osztottak ki Budapesten, a névsor nem változott, azaz továbbra is a 21, az Arcade Bistro, a Bock Bisztró és a Csalogány 26 tartozik ide.

Az Onyx étterem sikerének értékét növeli, hogy az első olyan kitüntetett hazai étterem, ahol magyar szakemberek, Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef irányítják a szakmai munkát.

A kalauz először 1982-ben jelent meg, a harmincadik kiadvány 20 ország 44 városának szállodáit és éttermeit mutatja be, valamennyi komfort és árkategóriát áttekintve.

A MICHELIN Main Cities of Europe 2011 kalauza összesen 1,557 szállodát ajánl (amelyből 110 új ajánlás) és 1,771 éttermet (köztük199 újat). Az éttermek közül 239 kapott Bib Gourmand jelölést, amely a nagyon jó ár - érték arányt jelöli (közöttük 46 újként), 15 kapott három csillagot, 58 két csillagot (ebből 6 új) és 284 lett egycsillagos (köztük 39 új). Ezen kívül szerepel még a kalauzban 23 pub, ahol finom ételeket talál az utazó és 34 tapas bar is.

A három Michelin csillagot kiérdemelt éttermek közül (15) 11 található Franciaországban (egy kivétellel valamennyi Párizsban, a kivétel Paul Bocuse lyoni étterme), kettő Londonban, és három Olaszországban.

Pikáns érdekesség, hogy két olyan francia nagyágyú, mint Nicolas Le Bec lyoni és Joel Robuchon párizsi étterme veszítette el két csillagját, igaz, Robuchon másik párizsi érdekeltsége egyidejűleg a "kétcsillagos" kategóriába került. Szintén érdekesség, hogy a tavaly a világ legjobb éttermének választott koppenhágai Noma "csak" kétcsillagos, és némi gyógyír lehet az utóbbi hónapokban nem éppen felfelé ívelő szakaszban lévő Gordon Ramsay számára, hogy a londoni, nevét viselő étterme továbbra is három kitüntető csillagot viselhet. (forrás: Napi / Euroastra)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.