Még csak nemrég indult, máris díjat nyert a magyar borászat

A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétel dupla aranyérmet kapott. A nevezett tételek mindössze 6%-át díjazzák dupla arany díjjal.

2019-ben összesen 4326 kiváló tételt neveztek 34 országból (többek között: Ausztrália, Chile, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Új-Zéland, Portugália, Spanyolország)

2006 tételt díjaztak:

  • 278 tétel dupla arany
  • 1013 tétel arany
  • 715 tétel ezüst díjat kapott

Ezek a díjak közül a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tételünk édesbor kategóriában dupla arany elismerésben részesült.

A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor az egyetlen magyar borászat, aki díjat nyert ezen a rangos versenyen.

Nők a borszakmában 

 Az 510 fős zsűriben kizárólag hölgyek foglalhatnak helyet, akik borszakértők, sommelierek, vagy a bormarketing ágazatban, vendéglátásban dolgoznak.

A borversenyt 2013-ban Yumi Tanabe alapította, akinek 1992-ben létrehozott boriskolájából több sommelier is kikerült már.

Az országban a nők több bort fogyasztanak, mint a férfiak, többnyire a borvásárlási döntéseket is a nők hozzák. A világon Franciaország után itt található a világon a legtöbb hivatásos sommelier is. Számokban kifejezve:

  • képesített sommelier: 25 175 fő, ebből 10 903 nő (43%)
  • képesített borszakértő /Japan Sommelier Association (JSA)/  13 966 fő, ebből 8 422 nő (60%)

A dupla aranyérmes borról

Kristálytiszta, aranysárga színében arany villanások cikáznak, magas viszkozitás, nemes teltség jellemzi. Tiszta, kifejező illatában - a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző botrytis mellett – édes, életteli sárgabarack, zamatos alma, selymes vanilia, bársonyos fehércsokoládé és diszkrét likőrösség váltakoznak. Édes kortyai frissítő savérzettel büszkélkedhetnek. Kandírozott citrusok mellett az érett alma és a tea teszi még komplexebbé a rendkívül hosszan elnyúló utóíz páratlan élvezetét. Varázslatos színén és ízvilágán túl, hosszú érlelési potenciáljában és kerek eleganciájában rejlik a bűvereje.


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.