Még csak nemrég indult, máris díjat nyert a magyar borászat

A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tétel dupla aranyérmet kapott. A nevezett tételek mindössze 6%-át díjazzák dupla arany díjjal.

2019-ben összesen 4326 kiváló tételt neveztek 34 országból (többek között: Ausztrália, Chile, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Új-Zéland, Portugália, Spanyolország)

2006 tételt díjaztak:

  • 278 tétel dupla arany
  • 1013 tétel arany
  • 715 tétel ezüst díjat kapott

Ezek a díjak közül a Juliet Victor édes Szamorodni 2016-os tételünk édesbor kategóriában dupla arany elismerésben részesült.

A Sakura Women’s Wine Awards 2019-en a Juliet Victor az egyetlen magyar borászat, aki díjat nyert ezen a rangos versenyen.

Nők a borszakmában 

 Az 510 fős zsűriben kizárólag hölgyek foglalhatnak helyet, akik borszakértők, sommelierek, vagy a bormarketing ágazatban, vendéglátásban dolgoznak.

A borversenyt 2013-ban Yumi Tanabe alapította, akinek 1992-ben létrehozott boriskolájából több sommelier is kikerült már.

Az országban a nők több bort fogyasztanak, mint a férfiak, többnyire a borvásárlási döntéseket is a nők hozzák. A világon Franciaország után itt található a világon a legtöbb hivatásos sommelier is. Számokban kifejezve:

  • képesített sommelier: 25 175 fő, ebből 10 903 nő (43%)
  • képesített borszakértő /Japan Sommelier Association (JSA)/  13 966 fő, ebből 8 422 nő (60%)

A dupla aranyérmes borról

Kristálytiszta, aranysárga színében arany villanások cikáznak, magas viszkozitás, nemes teltség jellemzi. Tiszta, kifejező illatában - a Tokaj-Hegyaljára oly jellemző botrytis mellett – édes, életteli sárgabarack, zamatos alma, selymes vanilia, bársonyos fehércsokoládé és diszkrét likőrösség váltakoznak. Édes kortyai frissítő savérzettel büszkélkedhetnek. Kandírozott citrusok mellett az érett alma és a tea teszi még komplexebbé a rendkívül hosszan elnyúló utóíz páratlan élvezetét. Varázslatos színén és ízvilágán túl, hosszú érlelési potenciáljában és kerek eleganciájában rejlik a bűvereje.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.