Megabulival ünnepelt az Eventrend a Gundelben

Kerek, harmincéves fennállásukat ünnepelte az Eventrend Group idén, harmincegyévesen. A halasztásnak megvolt az oka. Viszont a most megtartott szülinapi ünnepséget megfejelték egy plusz nappal, így egyáltalán nem egy szokásos kerti partira invitálták partnereiket, hanem két, egymás utáni este is felvágták a cégnek és vendégeiknek szánt szülinapi tortát.

Idén két forró nyári estén át is ünnepelt az Eventrend Group. Bár a cégcsoport tavaly lett 30 éves, ám mivel a gazdasági előrejelzések nem voltak szívet melengetők, sőt, a helyzetet látva inkább megszorításokra rendezkedtek be, ezért nem érezték illőnek, hogy partira hívják partnereiket. Azonban, mint ezzel kapcsolatos, hozzánk eljuttatott közleményükben megjegyzik, az elmúlt évben12 hónapban sikerült minden eddigi eredményüket felülmúlni, ez idő alatt több mint 20 milliárd forintos nettó forgalmuk volt és ez is ünneplésre ad okot. Ezért úgy döntöttek: megadják a módját és meghívják az összes corporate és szakmai partnerüket, méghozzá, mivel annyi név került fel a listára, hogy két estére "szórták szét" meghívott partnereik listáját.

Kihangsúlyozták, hogy ezen a rendezvényen minden egységük bemutatkozik, minden arculat, küldetés, fókusz egyértelművé válik a tagegységek vezetőinek segítségével. Titkok kertjének nevezték el e két estére a Gundel kertjét, ami az esemény kedvéért valóban átalakult, misztikussá, varázslatossá és játékossá vált!

Négy cégalapító, egy céllal

A cég egykori alapítói köszöntötték vendégeiket, akik elmondták, hogy indultak, bemutatták első vállalkozásukat, a  Malibu Party Service Bt.-t, amellyel, mint elmondták, egyetlen elvárásuk az volt, hogy munkahelyük legyen. Majd rá egy évvel létre jött a Gála Party Service, amely egyébként a mai napig működik. A tulajdonosok, Kőrössy Zoltán, Váli Péter, Nagy Gábor és Novák László az első években a bepakolástól a felszolgáláson át a rendezvényt követő mosogatásig mindent maguk csináltak. Az első öt évben az összes bevételt visszaforgatták, így tudtak gyarapodni, és így lett a Gála a ’90-es évek végére Magyarország vezető cateringcége, évi 600 -700 rendezvénnyel.

Az Eventrend születése

Tíz évvel az indulás után középvállalattá váltak. Mivel több cégük is működött párhuzamosan, cégcsoporttá alakultak, ekkor már Eventrend néven. A nagy változás a korábbiakhoz képes az volt, hogy míg eddig a tulajdonosok mindenben részt vállaltak, ekkortól úgy érezték, eljött az idő, hogy a vezetői szerepeket megbízható embereknek adják át: az alapító-tulajdonosok rendezvényszervezőkből lassan vendéglátó-üzemeltetőkké váltak.

Partneri rendszer, egyéb átalakulások

A tulajdonosok sokszor szembesültek azzal, hogy gyakorlatilag kinevelték a saját konkurenciájukat. Többen is kiléptek tőlük, akik később több-kevesebb sikerrel megalapították saját vállalkozásukat. Tehát a legnagyobb feladat az volt, hogy fenn tudják tartani a munkatársak lojalitását, elégedettségét. Ezért hoztak létre egy unikális vállalatépítési és motivációs modellt, amit röviden partneri rendszernek hívnak. A már bevált szisztéma szerint a jól fejlődő, és a gondjaikra bízott egységet hatékonyan vezető kollégák előbb a leányvállalat ügyvezetőjévé, majd társtulajdonossá válhatnak egyes projektekben.

2007-ben Novák László kivált a tulajdonosi körből, Váli Péter pedig ma már nem aktív vezető, de egyenrangú tulajdonos továbbra is. A 2008-as recesszió alaposan megrángatta a holdingot, ez volt az első olyan gazdasági esemény, amely erősen érintette a portfoliót. 

Bővülés, majd jönnek a viharfelhők

2014-ben tulajdonossá váltak a Zichy Park Hotelben, ez a szálloda jelenleg felújítás alatt áll, a tervek szerint 2025-ben nyílhat meg újra. A Zichy Park Hotel cégcsoporthoz kerülésével teljessé vált az Eventrend Group szakmai tevékenysége: Event, Gastro, Hotel. A szállodai portfoliónak ezután 6 tagja lett.

2020-ban a cégcsoport létezésének eddigi legnagyobb válságával nézett szembe. A covid okozta pandémia egy év alatt 10 milliárd forintnyi bevételvisszaesést, 400 kolléga elvesztését és a legtöbb egység hosszabb vagy rövidebb ideig tartó bezárását hozta magával. A cégcsoport minden forrását a túlélésre fordította. A legfontosabb munkatársak, a tapasztalatok, a szervezett működési rendszer és az értékek megőrzése lett a legfontosabb cél. A válság legsúlyosabb pillanataiban az Eventrend forgalma 4 milliárd forintra csökkent.  A covid enyhülését követően az energiaválság és a magas kockázati szint miatt a cégcsoport teljes vezetése a bérelt szállodák üzemeltetésének visszaadása mellett döntött, ezt az Eventrend üzleti partnerével megállapodásban lépte meg.

Kisütött a nap, van még a bakancslistán várólistás szereplő

Az Eventrend az elmúlt 12 hónapban újra a csúcsra került. Az éves forgalom elérte a 20 milliárd forintos nettó forgalmat. Így a cégcsoport a 30. évét sikeres és prosperáló működéssel ünnepelheti.

Mint a kétnaposra sikeredett rendezvény mindkét alkalmával a két alapító-tulajdonos kifejtette, megvan a saját bakancslistájuk, amely ikonikus helyszíneket és egységeket foglal magába. Magyar és külföldi vendégek milliói látogatnak éves szinten ezekbe az egységeikbe: Gundel, Centrál Café, New York Cafe, Spoon - csak a legismertebbek ezek közül.

Céljuk, hogy a cégcsoport egységeivel hozzájáruljanak a város fejlődéséhez, az ide látogató emberek szívének meghódításához. Mindenekelőtt ezeket az ügyeket szeretnék tovább építeni és sikerre vinni. Reméljik, ezt tartogatja még számunkra a jövő!

Forrás: Eventrend / Turizmus Online


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.