Megalakult a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Osztálya

Megtartotta alakuló ülését a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Országos Kamarai Osztálya.

Az ülést Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök vezette le, a szakmai ügyekkel kapcsolatos kérdésekben a tanácskozást az országos osztályvezető, Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója irányította.

A napirendi pontok elfogadása után megválasztották az osztály vezetőségét. A korábban megtett javaslatok alapján a jelenlévők Fazekas Endrének (Sió-Eckes Kft.), Szigeti Zoltánnak (Agrana Juice Magyarország Kft.), Dr. Orosz Gábornak (Miskolci Likőrgyár Zrt.), Farkas Istvánnak (Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldött) valamint Klément Györgynek (Pest megyei osztályvezető

A következő napirendi pontként a tagok megvitatták a 2013/2014 évi munkaprogramot, melyet néhány ponton módosítva és kiegészítve el is fogadtak. Szó esett továbbá az ágazat aktuális helyzetéről, problémáiról, támogatási lehetőségeiről.

Az ülésen Kupcsok Milán élelmiszeripari igazgató ismertette az osztály Élelmiszeripai Igazgatósággal való együttműködésének lehetőségeit, valamint tájékoztatta a résztvevőket az osztály tagjai és NAK közötti kapcsolódási pontokról.

Minden résztvevő egyet értett abban, hogy kiemelten fontos a termelők és feldolgozók szoros együttműködése a jövőbeni fennmaradás és fejlődés érdekében, így nem nélkülözhető az egymás közti gyors és hatékony kommunikáció, valamint az összehangolt cselekvési program kidolgozása.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.