Megalakult a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Osztálya

Megtartotta alakuló ülését a NAK Szőlőtermesztési, Borászati és Italgyártási Országos Kamarai Osztálya.

Az ülést Éder Tamás élelmiszeriparért felelős országos alelnök vezette le, a szakmai ügyekkel kapcsolatos kérdésekben a tanácskozást az országos osztályvezető, Fazekas Endre, a Sió-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója irányította.

A napirendi pontok elfogadása után megválasztották az osztály vezetőségét. A korábban megtett javaslatok alapján a jelenlévők Fazekas Endrének (Sió-Eckes Kft.), Szigeti Zoltánnak (Agrana Juice Magyarország Kft.), Dr. Orosz Gábornak (Miskolci Likőrgyár Zrt.), Farkas Istvánnak (Jász-Nagykun-Szolnok megyei küldött) valamint Klément Györgynek (Pest megyei osztályvezető

A következő napirendi pontként a tagok megvitatták a 2013/2014 évi munkaprogramot, melyet néhány ponton módosítva és kiegészítve el is fogadtak. Szó esett továbbá az ágazat aktuális helyzetéről, problémáiról, támogatási lehetőségeiről.

Az ülésen Kupcsok Milán élelmiszeripari igazgató ismertette az osztály Élelmiszeripai Igazgatósággal való együttműködésének lehetőségeit, valamint tájékoztatta a résztvevőket az osztály tagjai és NAK közötti kapcsolódási pontokról.

Minden résztvevő egyet értett abban, hogy kiemelten fontos a termelők és feldolgozók szoros együttműködése a jövőbeni fennmaradás és fejlődés érdekében, így nem nélkülözhető az egymás közti gyors és hatékony kommunikáció, valamint az összehangolt cselekvési program kidolgozása.


A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.