Megalkották az „ideális formájú” tésztát

Könnyen szószozható, játszva felnyalábolható és kényelmesen harapható, egyszóval „ideális” alakú tésztát fejlesztett ki egy amerikai gasztroinfluenszer.

Egy Dan Pashman nevű hivatásos ínyenc, a Sporkful elnevezésű podcast műsorvezetője kidolgozta az általa ideálisnak ítélt tésztaformát, ami szemlátomást jól sikerült, hiszen a Time magazin a fejlesztést beválasztotta 2021 legjobb innovációi közé.

Az alak megkomponálásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a tészta a szószt hatékonyan megtartsa magában, könnyű legyen felnyalábolni és felemelni a villával, valamint, hogy kényelmes legyen beleharapni.

Pashman szerint e kritériumok közül a legtöbb tészta általában csak egynek vagy kettőnek képes maradéktalanul megfelelni.

A gasztroguru egész pontosan három évet töltött el Cascatelli nevű találmánya kifejlesztésével.

Az új tészta félcső alakú, és így viszonylag sok mártást lehet feltankolni vele. A Cascatelli haraphatóságát a széleit szegélyező fodrok segítik elő. Az újdonság emellett rövid, és így a villára könnyen felvihető.

A Sfoglini által gyártott tészta 4 fontos (kb. 1,8 kilogramm) kiszerelése darabonként 19,96 dollárba kerül. Borsos ára ellenére a Cascatelli relatíve kelendő, márciusi debütálása óta ugyanis egy 300 000 fontnyi (kb. 136 000 kilogramm) mennyiséget már sikerült értékesíteni belőle.

Forrás: Store Insider


Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.
Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar

Rangos nemzetközi építészeti díjat nyert a Zazie Bistro & Bar  

A BigSEE ljubljanai nemzetközi design díj Winner kategóriájának nyertese lett az eddig csak délben nyitva tartó, mostantól azonban már esténként is vendégeit váró, BudaParton lévő topvendéglátóhely.
Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.