Egy Dan Pashman nevű hivatásos ínyenc, a Sporkful elnevezésű podcast műsorvezetője kidolgozta az általa ideálisnak ítélt tésztaformát, ami szemlátomást jól sikerült, hiszen a Time magazin a fejlesztést beválasztotta 2021 legjobb innovációi közé.
Az alak megkomponálásakor a legfontosabb szempont az volt, hogy a tészta a szószt hatékonyan megtartsa magában, könnyű legyen felnyalábolni és felemelni a villával, valamint, hogy kényelmes legyen beleharapni.
Pashman szerint e kritériumok közül a legtöbb tészta általában csak egynek vagy kettőnek képes maradéktalanul megfelelni.
A gasztroguru egész pontosan három évet töltött el Cascatelli nevű találmánya kifejlesztésével.
Az új tészta félcső alakú, és így viszonylag sok mártást lehet feltankolni vele. A Cascatelli haraphatóságát a széleit szegélyező fodrok segítik elő. Az újdonság emellett rövid, és így a villára könnyen felvihető.
A Sfoglini által gyártott tészta 4 fontos (kb. 1,8 kilogramm) kiszerelése darabonként 19,96 dollárba kerül. Borsos ára ellenére a Cascatelli relatíve kelendő, márciusi debütálása óta ugyanis egy 300 000 fontnyi (kb. 136 000 kilogramm) mennyiséget már sikerült értékesíteni belőle.
Forrás: Store Insider