Megkétszerezte nyereségét a bonyhádi borászati cég

(MTI) - Megkétszerezte nyereségét 2011-ben a bonyhádi székhelyű Danubiana Kft., elsősorban a külföldi értékesítés bővülésének köszönhetően - mondta a cég vezetője az MTI-nek.

Schmidt Győző ismertetése szerint a borászati cég a 2010-es 8 millió 225 ezer euróval szemben 2011-ben 10 millió 136 ezer euró nettó árbevételt ért el, a kft. nyeresége pedig az egy évvel korábbi 370 ezer euró után 800 ezer euró volt.
Az elsősorban exportra szállító kft. az idén a 2010. évinek megfelelő árbevétellel számol - tette hozzá a cégvezető. Elmondta, ennek elsősorban piaci oka van, a társaság egyik jelentős piacán, Nagy-Britanniában adóemelések miatt esett vissza a forgalmazás, a kanadai piacon pedig az ausztrál borok konkurenciája miatt várható visszaesés. 2011-ben főleg ezen a két piacon nőtt a kft. értékesítése.
A Magyarországon bonyhádi és gyöngyösi telephellyel működő, német tulajdonú Danubiana Kft. évente mintegy 150 ezer mázsa szőlőt vásárol fel, és körülbelül 100 ezer hektoliter bort állít elő. A hazai piacon tavaly egymillió palack bort értékesítettek.
A cég az idén nem tervez beruházást - fűzte hozzá Schmidt Győző, aki azt is elmondta, hogy a kft. évi 400 ezer eurót takarít meg azzal, hogy a külföldön értékesített borokat a hazai önköltségi árnál olcsóbban, Németországban palackozzák. (MTI)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.