Schmidt Győző ismertetése szerint a borászati cég a 2010-es 8 millió 225 ezer euróval szemben 2011-ben 10 millió 136 ezer euró nettó árbevételt ért el, a kft. nyeresége pedig az egy évvel korábbi 370 ezer euró után 800 ezer euró volt.
Az elsősorban exportra szállító kft. az idén a 2010. évinek megfelelő árbevétellel számol - tette hozzá a cégvezető. Elmondta, ennek elsősorban piaci oka van, a társaság egyik jelentős piacán, Nagy-Britanniában adóemelések miatt esett vissza a forgalmazás, a kanadai piacon pedig az ausztrál borok konkurenciája miatt várható visszaesés. 2011-ben főleg ezen a két piacon nőtt a kft. értékesítése.
A Magyarországon bonyhádi és gyöngyösi telephellyel működő, német tulajdonú Danubiana Kft. évente mintegy 150 ezer mázsa szőlőt vásárol fel, és körülbelül 100 ezer hektoliter bort állít elő. A hazai piacon tavaly egymillió palack bort értékesítettek.
A cég az idén nem tervez beruházást - fűzte hozzá Schmidt Győző, aki azt is elmondta, hogy a kft. évi 400 ezer eurót takarít meg azzal, hogy a külföldön értékesített borokat a hazai önköltségi árnál olcsóbban, Németországban palackozzák. (MTI)
Megkétszerezte nyereségét a bonyhádi borászati cég
(MTI) - Megkétszerezte nyereségét 2011-ben a bonyhádi székhelyű Danubiana Kft., elsősorban a külföldi értékesítés bővülésének köszönhetően - mondta a cég vezetője az MTI-nek.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Szigorítás az energiaitalok piacán
A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén
Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják
A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.