Megkezdi terjeszkedését Indiában a Burger King

A világ második legnagyobb hamburger lánca bejelentette, hogy a dél-ázsiai érdekeltségű Everstone Csoport fogja irányítani a hálózat indiai terjeszkedését.

A két vállalat közötti megállapodás értelmében az Everstone Csoport a világ második legnagyobb országában a Burger King mester franchise partnereként, hamarosan további franchise partnerek bevonásával lát majd neki a hálózat kiépítésének. A gyorséttermek nyitásával párhuzamosan az Everstone Csoport saját, egységes beszerzési rendszert fog biztosítani minden helyi Burger King étterem számára.

A konkurens gyorséttermi hálózatok, mint a McDonald’s, Domino’s Pizza, Subway, KFC, vagy Dunkin’ Donuts már régebben megkezdték hálózatuk kiépítését a térségben. Az indiai piac potenciálját mutatja, hogy a Starbucks amerikai kávézólánc immár 30 kávézóval rendelkezik az országban, holott egy évvel ezelőtt nyitotta meg első egységét.

Az Everstone Csoport az egyik legjelentősebb ingatlanforgalmazással és tőkebefektetéssel foglalkozó vállalat Indiában és Délkelet-Ázsiában. A 2006-ban alapított cég az elmúlt években kiváló helyi piaci ismeretekre tett szert, amely kiterjed az éttermi termékekre és szolgáltatásokra, oktatásra, pénzügyi szolgáltatásokra valamint logisztikára egyaránt. Mindezekre a tapasztalataira támaszkodva a vállalatnak mester átvevőként minden esélye megvan arra, hogy néhány éven belül ledolgozza a Burger King hátrányát a riválisokkal szemben.

Burger King hálózat jelenleg 13.259 éttermet számlál világszerte, amelynek több mint fele, 7404 egység az Egyesült Államokban és Kanadában található. A gyorséttermek túlnyomó része franchise átvevők irányítása alatt áll.

Forrás: Franchiseportál


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.