Megmentették a vendég életét

Az életét köszönheti a gyorséttermi dolgozók lélekjelenlétének az a kislány, akinek a torkán akadt az ebédje, és emiatt leállt a légzése - írja a Blikk.

Minden szülő rémálma az, amikor a gyerek hirtelen fulladozni kezd, és nem tudnak rajta segíteni. Ez történt a minap Tevita és Glory esetében, akik egyéves kislányukkal ebédeltek épp a McDonald's egyik ausztrál éttermében.

A gyerek torkán akadt egy kis krumpli, és mire észbe kaptak, már elkékült és nem lélegzett. A pánikba esett szülők a pulthoz rohantak vele, hogy segítséget kérjenek a személyzettől.A történtekről készült videófelvételen jól látszik, amint a gyorsétterem dolgozói, illetve a többi vendég felteszi a kislányt a pultra, és erőteljesen dörzsölik a hátát, hogy elmozdítsák a megakadt falatot.

A kis Nevaeh édesanyja kezét tördelve sír a gyerek felett, míg a többiek az életéért küzdenek. „Menték meg a kislányom, nem lélegzik!"- kiabálja.

Az egyik dolgozó egy ízben a fülét is odatapasztja a gyermek szájához, hogy ellenőrizze, lélegzik-e már. Az étterem menedzsere elmondta: a személyzet természetesen riasztotta a mentőket, a kiérkezésükig pedig a diszpécser útmutatásai alapján próbáltak úrrá lenni a helyzeten.

Három örökkévalóságnak tűnő perc után szerencsére a gyerek hirtelen felköhögte a falatot, és újra lélegezni kezdett. Kórházba szállították, hogy benntartsák éjszakára, de másnap hazaengedték.

A gyorsétterem dolgozói az eset után kitüntetésben részesültek – írja a Daily Mail. (forrás: Blikk)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.