Megmentették a vendég életét

Az életét köszönheti a gyorséttermi dolgozók lélekjelenlétének az a kislány, akinek a torkán akadt az ebédje, és emiatt leállt a légzése - írja a Blikk.

Minden szülő rémálma az, amikor a gyerek hirtelen fulladozni kezd, és nem tudnak rajta segíteni. Ez történt a minap Tevita és Glory esetében, akik egyéves kislányukkal ebédeltek épp a McDonald's egyik ausztrál éttermében.

A gyerek torkán akadt egy kis krumpli, és mire észbe kaptak, már elkékült és nem lélegzett. A pánikba esett szülők a pulthoz rohantak vele, hogy segítséget kérjenek a személyzettől.A történtekről készült videófelvételen jól látszik, amint a gyorsétterem dolgozói, illetve a többi vendég felteszi a kislányt a pultra, és erőteljesen dörzsölik a hátát, hogy elmozdítsák a megakadt falatot.

A kis Nevaeh édesanyja kezét tördelve sír a gyerek felett, míg a többiek az életéért küzdenek. „Menték meg a kislányom, nem lélegzik!"- kiabálja.

Az egyik dolgozó egy ízben a fülét is odatapasztja a gyermek szájához, hogy ellenőrizze, lélegzik-e már. Az étterem menedzsere elmondta: a személyzet természetesen riasztotta a mentőket, a kiérkezésükig pedig a diszpécser útmutatásai alapján próbáltak úrrá lenni a helyzeten.

Három örökkévalóságnak tűnő perc után szerencsére a gyerek hirtelen felköhögte a falatot, és újra lélegezni kezdett. Kórházba szállították, hogy benntartsák éjszakára, de másnap hazaengedték.

A gyorsétterem dolgozói az eset után kitüntetésben részesültek – írja a Daily Mail. (forrás: Blikk)


Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 
Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny

Tokaji borok sikerét hozta az idei borverseny 

Tokaji borok bizonyultak a legjobbnak a 3. Winelovers Wine Awards nemzetközi borversenyen, amelynek eredményeit szombaton hirdették ki a budapesti Corinthia Hotelben megtartott Winelovers 100 Nagykóstolón.
Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus

Így kapcsolódik össze az alkoholtrendek változása és a turizmus 

A Spirit Tourism egy gyorsan fejlődő ágazat, ami lehetőséget kínál a helyi turizmus növekedésére, ezáltal munkahelyek teremtésére és a helyi gazdaságok fellendítésére.
Stratégiai partnerség egy rummal?

Stratégiai partnerség egy rummal? 

Bizony, a mai világban ez nagyon is megtörténhet. Hiszen az imént jelentették be, hogy a FLAVA Kitchen & More lett az Eminente rum márka első hazai képviselője.

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.