Megmentették a vendég életét

Az életét köszönheti a gyorséttermi dolgozók lélekjelenlétének az a kislány, akinek a torkán akadt az ebédje, és emiatt leállt a légzése - írja a Blikk.

Minden szülő rémálma az, amikor a gyerek hirtelen fulladozni kezd, és nem tudnak rajta segíteni. Ez történt a minap Tevita és Glory esetében, akik egyéves kislányukkal ebédeltek épp a McDonald's egyik ausztrál éttermében.

A gyerek torkán akadt egy kis krumpli, és mire észbe kaptak, már elkékült és nem lélegzett. A pánikba esett szülők a pulthoz rohantak vele, hogy segítséget kérjenek a személyzettől.A történtekről készült videófelvételen jól látszik, amint a gyorsétterem dolgozói, illetve a többi vendég felteszi a kislányt a pultra, és erőteljesen dörzsölik a hátát, hogy elmozdítsák a megakadt falatot.

A kis Nevaeh édesanyja kezét tördelve sír a gyerek felett, míg a többiek az életéért küzdenek. „Menték meg a kislányom, nem lélegzik!"- kiabálja.

Az egyik dolgozó egy ízben a fülét is odatapasztja a gyermek szájához, hogy ellenőrizze, lélegzik-e már. Az étterem menedzsere elmondta: a személyzet természetesen riasztotta a mentőket, a kiérkezésükig pedig a diszpécser útmutatásai alapján próbáltak úrrá lenni a helyzeten.

Három örökkévalóságnak tűnő perc után szerencsére a gyerek hirtelen felköhögte a falatot, és újra lélegezni kezdett. Kórházba szállították, hogy benntartsák éjszakára, de másnap hazaengedték.

A gyorsétterem dolgozói az eset után kitüntetésben részesültek – írja a Daily Mail. (forrás: Blikk)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.