Nehezebb junk-foodot nyitni Londonban

A gyerekkori elhízást övező félelmek miatt London főpolgármestere bevezeti a gyorséttermeket sújtó 400 méteres szabályt.

Sadiq Khan, London főpolgármesterének bejelentése értelmében ezentúl a városi iskolák 400 méteres körzetében tilos lesz gyorséttermet nyitni. A szabályozás a „ketyegő időzített bombának” nevezett gyerekkori elhízás mértékének visszaszorítását célozza.

Amint arról az Evening Standard beszámol, az angol fővárosban az elemi iskola elvégzése után a diákok csaknem 40 százaléka már elhízottnak, illetve túlsúlyosnak tekinthető.

Khan szerint a gyorséttermek London lüktető részei, de fontos, hogy ne ösztönözzék silány ételek vásárlására a gyerekeket. A politikus úgy gondolja, hogy a terv „egészségesebb étkezési környezet” kialakulását fogja előidézni az iskolák körül. A főpolgármester 400 méteres szabálya a már megépített éttermeket nem érinti.

Ami azt illeti, Khan a meglévő tiltott zónákon túl is szigorítani szeretne a helyzeten, és szíve szerint az újonnan szárba szökkenő gyorséttermeket a zsírban sütés gyakorlata helyett egészségesebb módszerekre (pl. grillezés) „bírná”.

Forrás: Élelmiszer Online


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.