A homoszexualitást 2001-ig mentális betegségként kezelték Kínában, ennek ellenére a nagyvárosokban számtalan melegbár és nightclub működött zavartalanul. Az ázsiai országban számtalan meleg él aktív homoszexuális életmódot annak ellenére, hogy az „egy család-egy gyerek” politika követelményeinek megfelelve látszólag „hagyományos” családi életet élnek.
Az intézmény állami engedélyezésével a kormányzat harcba kíván szállni a Kínában is egyre nagyobb méreteket öltő AIDS fertőzöttség ellen. Ezért a melegbár alapítói között ott van egy, az AIDS megelőzésére szakosodott egészségügyi társaság és a helyi kórház is. Egyébként a délnyugati Yunnan tartományban – ahol a melegbár megnyílt - tartják nyilván a kínai HIV fertőtőzöttek egynegyedét.
A bárban egyébként a teák és egyes snackek ingyenesen fogyaszthatók, egy Coca-Cola ára pedig mindössze öt jüan, ami hozzávetőlegesen 130 forintnak felel meg. A megnyitó csaknem hatvan főnyi közönsége közül sokan érkeztek távolabbi városokból is, vélhetően nem az ingyen tea vonzásának engedve…
Megnyílt az első állami melegbár Kínában
A túlságosan élénknek bizonyuló médiaérdeklődés miatt, csaknem három héttel az eredetileg kitűzött időpont után, a legnagyobb diszkréció mellett megnyílt Kína első kormány által támogatott homoszexuális bárja.

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől
Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában
Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon
Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől
Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.