Megnyitott a 36 Bisztró

Célja, hogy egészséges és természetes alapanyagokból friss és finom ételeket készítsen, egyszerre kínáljon kompromisszummentes és pénztárcabarát megoldásokat az ételallergiával vagy érzékenységgel élő és egészségtudatos vendégei számára, s így legyen egy olyan budapesti étterem, ahol senkinek nem kell úgy éreznie, hogy egy egészségügyi probléma, diéta vagy akár csak személyes elvei miatt „kilóg“ a társaságból.

Az étlap megálmodója Mattheisen Mária, táplálkozási szakértő és Magyarország első juice terapeutája, aki hisz benne és az ínycsiklandó ételkínálattal pedig be is bizonyítja, hogy az egészséges összetevők nem válogatnak: a „nem mentes“ igényű vendégeknek is mennyei ízélvezeteket tartogatnak a Mária által megalkotott receptek, melyeket az étterem séfjei, Horváth Ferenc és Lólé Márió emeltek éttermi színvonalúvá.

A kínálat „kiegyensúlyozott ételei“ a főbb összetevők, köztük a szénhidrát vagy a fehérje bevitelét ideális egyensúlyban tartják, ezen kívül mellőzik az tejtermékeket, a glutént, a szóját, a főzőolajat, a kukoricát, a cukrot és természetesen a tartósítószereket is. Akik pedig napközben mégis a hagyományos fogásokból álló ebéd mellett tennék le a voksukat, választhatják napi business menüt is, amely ugyancsak egészséges alapanyagokból születik.

Az étteremben található cukrászdának és kávézónak, valamint széles kínálatának köszönhetően a különféle ételallergiával, érzékenységgel rendelkező vagy diétázó vendégek az édes csábításoknak is engedhetnek: itt a cukor-, glutén-, laktóz-, tej- és tojásmentes, vegán és paleo igények kielégítése mellett, a desszertálmok is valóra válnak, nem beszélve a friss juice-okról, amelyek a nap bármely szakát képesek bünetlenül megédesíteni.

A bisztró másik erősségét a kulturális és szórakoztató programok jelentik, köztük például a zenés estek vagy borkóstolók. A 36 Bisztró kialakításánál a tulajdonosok egyúttal arra is törekedtek, hogy egy olyan lendületes, családbarát környezetet teremtsenek, ahol egész nap, a reggelitől a vacsoráig maximálisan ki tudják szolgálni az Óbudán, valamint a környéken élőket és dolgozókat.

Forrás: Turizmus Online


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.